Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 6-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Samen tegen zakkenrollers
LELYSTAD In december is de politie, Stichting Perspectief en het Veilig Op Straat (VOS)-team extra alert op zakkenrollers. De toezichthouders van Stichting Perspectief en de VOS-leden zetten kracht bij deze waarschuwing en delen de komende tijd flyers uit aan winkelend publiek in de Gordiaan en het Lelycentre. Verder spreken zij mensen aan die hun tas of portemonnee niet goed weggestopt hebben. Denk er zelf ook aan en berg waardevolle spullen veilig op. En verder: beperk uw contant geld tot een minimum. Daarnaast is het belangrijk als u toch slachtoffer wordt van een zakkenroller, om dan aangifte te doen bij de politie. Onthoud dan eventuele kenmerken van de dader. Zo kan de politie dit soort dieven opsporen. Wij willen uiteindelijk allemaal de zakkenroller voor zijn!

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Bij een aanrijding tussen twee Lelystedelingen is donderdagavond een 18-jarige bromfietser gewond geraakt. Hij reed op het fietspad van de Gondel, toen een 26-jarige automobiliste vanuit de Gondel 23 aan kwam rijden. De bromfietser kon vermoedelijk niet op tijd stoppen en reed tegen de rechtervoorkant van de auto aan, waarbij de helm van zijn hoofd vloog en hij ten val kwam. Hij is ter controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Zijn bromfiets is overgebracht naar het politiebureau voor technisch onderzoek.

Verkeersdrukte Sinterklaas
ALMERE In verband met de drukte in de Staatsliedenwijk heeft de politie donderdag het verkeer geregeld bij de Churchillweg. De drukte werd mede veroorzaakt door de aankomst van Sinterklaas op de Kim en De Haven en het einde van de Ramadan. Met name ter hoogte van de school en de moskee stonden veel auto`s her en der geparkeerd in de wijk. Voor een betere doorstroming werd met name het verkeer op de rotonde geregeld. De organisaties schatten dat er circa 1300 bezoekers geweest zijn.