Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 205
Datum: 6 december 2002

Alle Friese gemeenten hebben sluitende begroting

De provincie Fryslân heeft de begrotingen 2003 van alle 31 Friese gemeenten voor kennis-geving aangenomen. De gemeenten zijn er namelijk allemaal in geslaagd om een sluitende begroting aan te bieden.

De provincie Fryslân heeft als een van haar taken om toezicht te houden op de begrotingen van de 31 Friese gemeenten. Sinds een aantal jaren hanteert de provincie daarbij het princi-pe van het 'repressieve toezicht'. Dit houdt in dat de provincie het toezicht pas achteraf uit-oefent en dat de gemeenten hun activiteiten dus eerst kunnen uitvoeren en pas daarna hoe-ven te verantwoorden. Een van de voorwaarden voor dit principe is dat de begrotingen vóór 15 november bij de provincie worden aangeleverd. De gemeenten zijn daarin geslaagd. Gedeputeerde Jan Ploeg noemt de stand van zaken bij de gemeenten een positieve ontwik-keling. : "We hoeven als provincie geen enkele gemeente onder toezicht te stellen".

Voor 1 januari worden de gemeenten per brief geïnformeerd over de vorm van toezicht van de provincie.

Voor informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de provincie Fryslân, telefoon 058 - 2925735. Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl.