Ingezonden persbericht

Beste Redactie,
Infomedics COO Adrian Rietberg spreekt naast o.a. voormalig Minister van VWS Prof. Dr. Bomhoff op Oracle s Forum voor de Gezondheidszorg dat plaatsvindt op woensdag 11 december in Utrecht. Voor het volledige programma, zie http://www.forum-gz.nl

Persbericht

INFOMEDICS BESPAART EEN HALF MILJOEN EURO MET ORACLE9i APPLICATION SERVER

efficiënte webservices en portal voor de gezondheidszorg vervroegd opgeleverd

Oracle, s werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware, kondigt aan dat Infomedics, een Nederlandse leverancier van diensten aan de gezondheidszorg, eerder dan verwacht innovatieve service biedt dankzij Oracle9i Application Server. Daarbij bespaart Infomedics bovendien 500.000 euro op haar oorspronkelijke budget.

Infomedics biedt een efficiënte infrastructuur die de interactie tussen zorginstellingen en zorgverzekeraars stroomlijnt. Het fungeert als een verrekeningskantoor tussen huisartsen, tandartsen, ziekenhuizen en verzekeringsmaatschappijen, door het proces van het valideren van de verzekeringsgegevens van een patiënt en de financiële afhandeling te vereenvoudigen. Het systeem is toegankelijk via webservices en een portal. Eindgebruikers krijgen via de portal interface gemakkelijk toegang tot het systeem via het web. Backoffice systemen maken verbinding met Infomedics applicatie via webservices.

Infomedics heeft gekozen voor Oracle vanwege Oracle s duidelijke en geïntegreerde oplossing beantwoordt aan onze behoeften met betrekking tot gebruik en ontwikkeling. met name de complete application server en de productieve Java en webservices development tool- Oracle9iAS en Oracle9i JDeveloper. "We vertrouwen erop dat Oracle in staat is ons systeem af te stemmen op de miljoenen transacties die we gaan verwerken," zegt Adrian Rietberg, chief operating officer bij Infomedics. Oracle heeft bovendien een gevestigde reputatie in zowel de gezondheidszorg als in de verzekeringssector."

Vanwege de vertrouwelijkheid van de informatie die door het systeem stroomt, is veiligheid een belangrijk item. Het Oracle platform biedt een betrouwbare implementatie voor het op webservices gebaseerde systeem. "We gebruiken een combinatie van single-sign-on , een virtuele privé database en SSL encryptie, om te voorkomen dat informatie in de verkeerde handen valt," zegt Rietberg.

Er werden twee modellen ontworpen met ieder 15 webservices. Deze bieden een standaard interface om het systeem via het internet te benaderen voor zowel zorginstellingen als zorgverzekeraars. Oracle Consulting implementeerde het web-based portal onderdeel. De webservices onderdelen werden geïmplementeerd met behulp van Oracle9i JDeveloper s geavanceerde webservices capaciteiten.

"Bij veel bedrijven blijft het slechts bij praten over webservices, maar Infomedics heeft daadwerkelijk een systeem geproduceerd waaruit de voordelen van webservices blijken," zegt John McLevy, Oracle EMEA Vice President of Enterprise Solutions. "Door gebruik te maken van het Oracle/Java ontwikkel- en deployment platform, profiteert Infomedics niet alleen van de interoperabiliteit van de webservices standaarden maar ook van de beste kostenstructuur over de gehele levenscyclus van het systeem. Belangrijke gebruikers van verschillende bedrijven worden met elkaar verbonden zodat ze efficiënter met elkaar kunnen werken. Zowel patiënten, zorginstellingen als verzekeraars hebben voordeel van deze geïntegreerde exploitatie van internet en open standaarden."

(416 woorden)

Over Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware. Meer informatie over Oracle vindt u op www.oracle.com.

# # #

Trademarks
Oracle is a registered trademark of Oracle Corporation and/or its affiliates.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Andrea Wigman Oracle Nederland BV
Tel: +31 (0)30 669 8129
Fax: +31 (0)30 669 9940
E-mail: andrea.wigman@oracle.com

Yvonne van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.com

Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland
Tel: +31 (0) 40-235 46 00
Fax: +31 (0) 40-235 46 01
Web: http://www.lewispr.com