Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 6-12-2002
1e persbericht van vrijdag 6 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongen na mishandeling aangehouden
Op de Dommelstraat is donderdag om 21.25 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen had een 21-jarige plaatsgenoot mishandeld. Hij had hem met de vuist in het gezicht geslagen. De verdachte maakte deel uit van een grotere groep en de mishandeling gebeurde zonder enige aanleiding. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte inbraak aangehouden
De bewoner van een woning aan de Kronehoefstraat heeft donderdag om 21.45 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De bewoner zat in zijn woning toen hij hoorde dat iemand de achterdeur probeerde open te maken. In de afgesloten tuin zag hij de 22-jarige man, die een dreigende houding aannam. De bewoner pakte de man vast en belde de politie. Totdat die kwam hield de bewoner de ander in bedwang. De politie heeft de verdachte ingesloten.

Eindhoven: Man vernielt ruit om te slapen
In een verpleegtehuis aan de Herman Gorterlaan is vrijdag om 4.40 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man vernielde een ruit van de keuken om een slaapplaats te zoeken. Die vond hij later in een cel in het politiebureau.

Eindhoven: Drie mannen verdacht van mishandeling Op de Raiffeisenstraat en het Genderstraatje zijn vrijdag om 3.30 uur drie Eindhovenaren van 19, 22 en 41 jaar oud aangehouden. Zij zouden op de Dommelstraat een 31-jarige man uit Heeze hebben mishandeld. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend wat de aanleiding tot de mishandeling was. De drie verdachten zijn ingesloten om dat te onderzoeken.

Son: Inbraak
Vrijdag rond 1.45 uur is ingebroken in een kledingbedrijf op bedrijventerrein Ekkersrijt. Met een auto werd de pui vernield en uit de rekken is kleding gestolen. Een politiepatrouille kwam de auto even later tegen en zette de achtervolging in. Op de kruising Huizingalaan Rijssellaan verlieten drie inzittenden de auto en vluchtten te voet de Achtse Barrier in. De ge stolen kleding lag in de auto en de auto zelf bleek dezelfde nacht in Geldrop gestolen te zijn. Een zoektocht naar de inzittenden had geen resultaat.

Middelbeers: Gewond bij ongeluk
Een man van 56 uit Moergestel is donderdagavond rond 23.40 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Hoogdijk in Middelbeers. Hij reed met zijn auto op de Hoogdijk vanuit de richting Diessen en is door nog onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal op een vluchtheuvel gereden. De man is met onbekende verwondingen naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Leende: Inbreker overlopen
Een 23-jarige bewoner van een woning aan de Narcislaan werd vrijdag rond 2.45 uur wakker en zag dat er iemand in zijn slaapkamer was. De indringer scheen hem met een zaklantaarn in het gezicht en vluchtte de kamer uit. De bewoner ging er achter aan en kon hem op de oprit van de woning pakken. De indringer wist zich echter los te rukken en verdween. Bij de worsteling vielen de autosleutels die de dief binnen had gepakt op de grond. Uit de woning werden wel twee horloges en geld, ongeveer 110,= mee te nemen. De bewoner raakte bij de worsteling licht gewond, een hoofdwondje, enkele schaafwonden en een verzwikte enkel.

Gerwen: Man aangehouden na bedreiging
Een man van 41 uit Breugel is donderdagavond rond 22.40 uur aangehouden nadat hij een man van 49 uit Gerwen met de dood had bedreigd. De twee kenden elkaar en kwamen elkaar rond 22.15 uur tegen op de Heilig Kruisgildelaan. Daar kregen ze woorden, waarna de man uit Breugel de Gerwenaar met de dood bedreigde. Deze heeft samen met twee anderen de Breugelnaar vervolgens aangehouden en de politie gewaarschuwd. Die heeft de 41-jarige man meegenomen naar het bureau; hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Nuenen: Verlichtingscontrole
Op de Opwettenseweg is vrijdag tussen 7.15 en 8.00 uur een verlichtingscontrole gehouden. Zowel motorvoertuigen als fietsers werden gecontroleerd. Er zijn 9 bekeuringen uitgeschreven.

Gemert: Fietskijkdag
Op zaterdag 21 december houdt de politie Gemert- Laarbeek op het politiebureau aan de Komweg 45 een fietskijkdag. Aan het bureau staan fietsen waarvan de eigenaar niet door de politie te achterhalen is. Slachtoffers van fietsdiefstal kunnen op die dag tussen 10.00 en 15.00 uur komen kijken of hun gestolen voertuig erbij staat. Men dient wel gegevens van de gestolen of verloren fiets mee te brengen.

Valkenswaard: Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Bosstraat zijn donderdag tussen 7.00 en 18.45 uur een mobiele telefoon, een bankpas en 50,= gestolen. Het is niet bekend hoe de dief of dieven zijn binnengekomen.