Ingezonden persbericht


HP ontvouwt partnerstrategie voor Europa

Amstelveen, 6 december 2002 - Het komende jaar start HP in Europa een nieuw partnerprogramma onder de naam PartnerONE. Dit programma geldt voor alle partners, onafhankelijk van de producten en diensten die ze aanbieden. HP onderscheidt voortaan drie typen partners: Premier, Select en Business Partners, die aan specifieke criteria moeten voldoen. Premier en Select Partners kunnen rekenen op steun van HP in de vorm van informatievoorziening, sales- en marketingondersteuning en incentives.

In PartnerONE zijn de partnerprogramma's van HP en Compaq in elkaar verweven tot één helder omschreven programma. PartnerONE bestaat uit een certificatieprogramma, het HP Business Partners Program, Connect Online (het communicatiemiddel van en voor de partners), een set marketingtools, een beloningensysteem en een set van voorwaarden (Terms & Conditions). Het partnerprogramma moet leiden tot groei van omzet en winst bij de partners. Ook kunnen de klanten rekenen op de consistente, hoge kwaliteit technologische oplossingen die ze van HP verwachten.

Om in aanmerking te komen voor HP's ondersteuning moeten sales- en marketingspartners toetreden tot één van de partnergroepen: HP Business Partner, HP Business Partner Select of HP Business Partner Premier. Om toe te treden tot het eenvoudigste niveau (HP Business Partner) moet de partner voldoen aan een aantal basisvoorwaarden, zoals verkoop- en technische certificatie, een minimum verkoop en een jaarlijks op te stellen business plan. De Select- en Premier-niveaus eisen van de partners investeringen op het gebied van kennis en kunde, aantal technisch gecertificeerde medewerkers, aantal gecertificeerde productgroepen, de mogelijkheid om oplossingen te verkopen, bereik van individuele verkooptargets en een consistent commitment om HP te promoten. Partners kunnen naar een andere groep promoveren bij hogere netto-opbrengsten voor HP (inclusief 'resales', beïnvloeding van aanschaffen en verkoopgerelateerde omzet).

Onder PartnerONE draaien nieuwe enterprise productprogramma's rond vraag- en leadgeneratie, bevoorraden van partners en business development funds. Aan de commerciële kant zal het populaire run-rate programma krachtige incentives aan de partners blijven leveren. Andere belangrijke elementen van PartnerONE zijn het HP Certified Professional Program en HP Developer & Solution Partner Program (DSPP).

HP Certified Professional Program
Als onderdeel van PartnerONE lanceert HP het certificatieprogramma voor de hele productportfolio voor partners, klanten en medewerkers. Doel van HP is om met dit certificatieprogramma een hoge kwaliteitsstandaard te bereiken als het gaat om verkoop, support en services van alle producten en oplossingen. Dit certificatieprogramma is een combinatie van de certificatieprogramma's van Compaq en HP.

Het certificatieprogramma biedt een professioneel framework voor het bouwen en valideren van competenties. De kennisgebieden variëren van productspecifiek tot oplossingsgericht, van ondersteuning op garantieniveau tot het ontwerpen van oplossingen en advisering.

Het programma kent vier focusgebieden: sales, pre-sales, integratie en besturingssystemen. Ieder terrein kent weer verschillende niveaus voor informatietechnologie, informatiesystemen en informatieoplossingen.

HP DSPP
Onder de paraplu van PartnerONE voorziet DSPP de onafhankelijke softwaredistributeurs (ISVs), system integrators en consultants van tools om ze te begeleiden bij het totale traject van initiële ontwikkeling tot marktintroductie.

DSPP combineert de meest succesvolle onderdelen van het Compaq Solutions Alliance programma en HP's 'oude' EMEA Solution Partner Program, aangevuld met enkele extra's.

Belangrijkste onderdelen zijn:
Ervaren vertegenwoordigers in Europa die partners assisteren gedurende het gehele go-to-market proces. Korting bij een brede reeks HP demo-ontwikkelsystemen en gratis gebruik van uitgebreide ontwikkel- en supportaanbiedingen, zoals remote access, softwareontwikkelkits en trainingen.

On-site of remote toegang tot technische assistentie bij verschillende HP-centra voor technische ontwikkeling, 'porting' en optimalisatie.

Toegang tot een geïntegreerde portal die een uitgebreide hoeveelheid product- en service-informatie, marketingprogramma's, services en samenwerkingsmogelijkheden bevat.

Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Ingezonden persbericht