Geveke N.V.

PON HOLDINGS EN GEVEKE MAKEN GOEDE VOORTGANG TENEINDE DEFINITIEVE OVEREENSTEMMING TE BEREIKEN OVER BOD IN CONTANTEN OP ALLE UITSTAANDE GEWONE AANDELEN GEVEKE

Dit is een gezamenlijk persbericht van Geveke N.V. en Pon Holdings B.V.

Onder verwijzing naar het gezamenlijke persbericht van 6 november 2002, kondigen Geveke N.V. en Pon Holdings B.V. hierbij aan dat zij goede voortgang maken met hun besprekingen teneinde definitieve overeenstemming te bereiken met betrekking tot het voorgenomen openbare bod in contanten door Pon Holdings B.V. op alle uitstaande gewone aandelen Geveke N.V. tegen een verwachte prijs in contanten van EUR 28,00 per aandeel. Deze verwachte prijs is inclusief mogelijk dividend op de gewone aandelen over het boekjaar 2002.

Zoals ook opgemerkt in het persbericht van 6 november 2002, is het de verwachting dat een bod wordt uitgebracht zodra de due diligence is afgerond en partijen volledige overeenstemming hebben bereikt en aan de overige voorwaarden voor het uitbrengen van het bod is voldaan. Beide ondernemingen verwachten definitieve overeenstemming te bereiken halverwege december 2002. Naar verwachting zal het biedingsbericht beschikbaar worden gesteld en de aanmeldingstermijn beginnen in de tweede helft van december 2002. Het uitbrengen van het bod en de mededeling van verkrijgbaarheidstelling van het biedingsbericht zal te zijner tijd door middel van een persbericht en een advertentie bekend worden gemaakt.
Dit is een openbare mededeling in de zin van artikel 9g lid 1 sub c Besluit toezicht effectenverkeer 1995.

Profiel van Geveke N.V.
Geveke N.V. is een dienstverlenende, technische service- en handelsorganisatie. De onderneming legt zich daarbij veelal op basis van exclusieve vertegenwoordiging toe op de inkoop, marketing, distributie, onderhoud, lease en in toenemende mate ook verhuur en outsourcing van een breed pakket van diesel- en gasmotoren, machines, elektronische componenten en technische verbruiksgoederen ten behoeve van de industrie, bouw en overheid.
Geveke N.V. behaalde met circa 3.300 medewerkers over 2001 een omzet van ruim EUR 1 miljard en een nettoresultaat van EUR 18,3 miljoen. Geveke N.V. is actief in 14 Europese landen. De gewone aandelen van Geveke N.V. worden momenteel verhandeld op Euronext Amsterdam.

Profiel van Pon Holdings B.V.
Pon Holdings B.V. is een internationaal concern dat zich met name richt op mobiliteit gerelateerde producten en diensten. Pon Holdings B.V. is actief op het gebied van import en distributie van personenauto's, bedrijfswagens, trucks en motoren, automotive producten en intern transport materieel. Daarnaast is Pon Holdings B.V. actief op het gebied van financiële services, industriële producten en telecom producten. Pon Holdings B.V. handelt in producten die qua aard, kwaliteit en organisatie op elkaar aansluiten en waarbij distributie en after sales in een brede, business to business afzetmarkt een centrale positie innemen.
Pon Holdings B.V. is een familieonderneming die over 2001 met circa 6.000 werknemers een omzet behaalde van EUR 3,4 miljard. Pon Holdings B.V. is actief in Europa en de Verenigde Staten

Inlichtingen
Voor nadere informatie kunt u zich richten tot onderstaande personen: Geveke N.V., M.T.A. Beckers / J.A. de Die, tel. 035 - 699 73 00 Pon Holdings B.V., H. Rottinghuis, tel. 033-247 52 39

Naarden/Nijkerk, 6 december 2002