Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.20 uur

Twee jongens aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 december twee jongens aangehouden op verdenking van een bedrijfsinbraak.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie een melding dat vermoedelijk een inbraak gepleegd werd bij een bedrijf aan T Goylaan. Op weg naar de melding zagen agenten een scooter met twee personen met hoge snelheid bij het bedrijf wegrijden. De achtervolging werd ingezet.

De bestuurder reed in de richting van de Beneluxlaan. Ter hoogte van de Socratesbrug verhoogde hij zijn snelheid om zo uit handen te blijven van de politie. De achtervolging ging vervolgens via de ventweg / busbaan van de Europalaan in de richting van de Azielaan. Hier kon de politie de scooter klemrijden tussen een hek en de surveillanceauto. De twee jongens beiden 17 jaar en afkomstig uit Utrecht- werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie zal de poging inbraak verder onderzoeken.

Onder invloed zonder rijbewijs

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed zonder rijbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig over het Zandpad rijden. Via de meldkamer werd het kenteken opgevraagd. Hieruit bleek dat de auto niet APK gekeurd en verzekerd was. De 25-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken. De man verklaarde dat hij niet de eigenaar van de auto was. Tevens gaf hij in eerste instantie een valse naam op.

De agenten roken bij de man een sterke alcohollucht en lieten hem een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij gedronken had. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Uiteindelijk kreeg hij een bekeuring voor het opgeven van een valse naam, het rijden zonder rijbewijs, het onverzekerd rijden en onder invloed een voertuig besturen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij het winkelcentrum aan de Roelantdreef heeft de politie donderdagavond een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Personeel van een winkel zag dat een man goederen uit de winkel meenam zonder deze eerst af te rekenen. Eenmaal buiten de winkel werd de 18-jarige man uit Utrecht aangesproken op zijn gedrag. De man voelde zich bedreigd en probeerde te vluchten. Een medewerker van de winkel kon de man vasthouden in afwachting van de politie. De Utrechter werd door de politie voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Meisje van fiets getrokken

VLEUTEN De politie is op zoek naar getuige(n) van een incident dat heeft plaatsgevonden op de Maarssenseweg waarbij een 14-jarige meisje gewond raakte.

Donderdagmorgen reed een 14-jarige meisje uit De Meern over de Maarssenseweg in de richting van Maarssen. Het meisje reed met een groepje vrienden naar school. Omstreeks 08.00 uur kwam een tot nu toe onbekende bromfietser achterop de groep rijden. De onbekende kon niet direct langs de groep. Vermoedelijk duurde het de bestuurder te lang waarop hij het 14-jarig meisje vast greep en aan haar fiets trok. Het meisje kwam ten val en liep ernstig letsel op aan haar gebit en gezicht. De politie is op zoek naar getuige(n) van dit incident. Heeft u informatie die kan helpen de identiteit van de verdachte te achterhalen, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.