Ingezonden persbericht

VNU en Van Duuren Media tekenen uitgaveovereenkomst

ECK EN WIEL, 20021206 -- Haarlem/Eck en Wiel, 6 december 2002 - VNU Business Publications en Van Duuren Media hebben recentelijk een overeenkomst getekend die de uitgave van de nieuwe computerboekenserie 'Computer Idee... Duidelijk voor iedereen' mogelijk maakt.

In het voorjaar van 2003 verschijnen de eerste titels in deze reeks. Het is de bedoeling om op jaarbasis 15 à 20 titels in deze reeks uit te brengen, die in de winkel tussen de 13 en 16 euro gaan kosten. Zoals de naam al aangeeft zal de boekenserie voor een breed publiek worden geschreven, door bekende en populaire auteurs uit zowel de stal van Computer Idee als van Van Duuren Media.

Computer Idee is met een betaalde oplage van 140.000 ex. een van de meest gelezen computertijdschriften. Het blad verschijnt tweewekelijks en is sinds de recent doorgevoerde restyling populairder dan ooit.

"De keuze voor Van Duuren Media is mede ingegeven door hun brede en uitstekende team van auteurs, alsmede hun innovatieve ideeën over het uitgeven van computerboeken", aldus Joop Uitendaal, uitgever van Computer Idee. "Bovendien hebben ze in hun korte bestaan bewezen boeken van uitstekende kwaliteit te kunnen uitgeven."

Van Duuren Media is een betrekkelijk jonge, hard aan de weg timmerende uitgever van computerboeken die in het eerste halfjaar van haar bestaan een vaste plaats in het informaticaschap heeft verworven bij boekhandels, retailers en warenhuizen, zowel in Nederland als in België.

"Het is voor ons een groot compliment dat een partij als VNU Business Publications ons kiest om een belangrijke serie als 'Computer Idee... Duidelijk voor iedereen' in de markt te zetten", aldus Bob van Duuren, oprichter en directeur van Van Duuren Media. "Computer Idee is een populair en kwalitatief hoog aangeschreven computertijdschrift, waar we graag onze naam aan verbinden."

De eerste titels in de serie 'Computer Idee... Duidelijk voor iedereen' worden verwacht vanaf februari 2003; tot de beschreven onderwerpen zullen behoren digitale muziek, digitale fotografie, homepages maken, pc-onderhoud en Suse Linux.



Ingezonden persbericht