Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-12-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.45 uur

Fout parkeren

BAARN- Op donderdagochtend en middag werd er gecontroleerd op de Laanstraat. In totaal kregen 20 automobilisten een bekeuring omdat ze niet juist hun voertuig hadden geparkeerd.

Rijden onder invloed

BUNSCHONTEN/SPAKENBURG- Op donderdagochtend werd een man aangehouden op de Amersfoortseweg omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Omstreeks 21.00 uur controleerde surveillerende agenten een 35-jarige automobilist uit Bunschonten-Spakenburg. Onderzoek wees uit dat hij teveel had gedronken. Op het bureau blies hij 1.10 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verdacht pakket

SOEST- Op donderdagmiddag werd het gemeentehuis ontruimd naar aanleiding van een verdacht pakketje wat was afgeven.

Omstreeks 15.00 uur werd een verdacht pakket afgeleverd bij het gemeentehuis. Een medewerkster vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. De politie stelde een onderzoek in en waarschuwde de Explosieve Opruimings Dienst. In het pakket werden door hen geen verdacht explosief aangetroffen. De politie kon naar aanleiding van onderzoek de identiteit achterhalen van de persoon welke het pakket had afgegeven. De 48-jarige man uit Soest werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De man gaf aan het pakketje te hebben afgegeven, omdat hij al enige tijd in conflict is met de gemeente. De man verklaarde niet de intentie te hebben gehad om het pakket als mogelijk verdacht pakket te laten doorgaan. Hij werd hierop weer vrijgelaten. De politie heeft de zaak in onderzoek. Omstreeks 17.30 uur werd het pand weer vrijgegeven.