Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-12-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur

Auto uitgebrand

MAARSSEN In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 december is aan de Tuinbouwweg een auto uitgebrand.

Om 00.15 uur kreeg de politie de melding dat aan het einde van de Tuinbouwweg, op een parkeerplaatsje, een auto in brand stond. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de brandweer al aan het blussen. De auto is volledig uitgebrand. De eigenaar van de auto is bij de politie nog niet bekend. Door middel van technisch onderzoek verwacht de politie de toedracht en de eigenaar van de auto te achterhalen.

Controle fietsverlichting

OUDEWATER Op donderdagochtend 5 december hield de politie een fietsverlichtingscontrole op de Kerkwetering in Oudewater. Van 07.30 tot 08.00 uur werd gecontroleerd. In totaal 10 fietsers reden zonder deugdelijke verlichting en kregen een bekeuring.

Verdachten autodiefstal aangehouden

OUDEWATER Donderdagavond 5 december hield de politie op de Utrechtsestraatweg twee verdachten aan die in een gestolen auto reden.

Agenten waren bezig met een alcoholcontrole op de Utrechtsestraatweg, toen zij om 21.00 uur een auto een stopteken gaven waarvan het contact was doorverbonden. De auto met een Brits kenteken bleek gestolen te zijn. De inzittenden, een 26-jarige man uit Gouda en een 24-jarige man uit Delft, werden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Omdat bleek dat de 24-jarige man niet betrokken was bij de diefstal mocht hij later naar huis. De 26-jarige man zit nog vast, terwijl de politie de zaak verder onderzoekt.