Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-12-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

55-jarige man aangehouden in ziekenhuis

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag 5 december heeft de politie in het Antonius Ziekenhuis een 55-jarige man aangehouden. Hij had gepoogd iets weg te nemen uit het nachtkastje van een patient en heeft vervolgens de beveiliging bedreigd.

Om 14.30 uur werden agenten gestuurd naar het ziekenhuis. Daar was door de beveiliging , samen met enkele omstanders, een 55-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De verdachte had even daarvoor geprobeerd iets weg te nemen uit het nachtkastje van een patient. Toen hij daarbij werd gestoord vluchtte de verdachte weg. De beveiliging wist de Rotterdammer later in het ziekenhuis aan te houden. De verdachte trok een mes en bedreigde de beveiligingsmedewerkers. Samen met enkele omstanders wisten ze de verdachte aan te houden. De man is ingesloten op het politiebureau en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Onder invloed achter het stuur

HOUTEN Donderdagavond 5 december hield de politie op de Rondweg een 56-jarige man uit Houten aan die met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Om 23.00 uur troffen agenten op de Rondweg een 56-jarige automobilist uit Houten aan die vermoedelijk te veel had gedronken. Een eerste blaastest bevestigde dit vermoeden. De bestuurder werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees ademanalyse uit dat de Houtenaar
1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is bijna vier keer het wettelijk toegestane maximum van 0,5 promille. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.