Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-12-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.15 uur

Portier bedreigd met mes

ZEIST-Op donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur werden agenten gestuurd naar een hotel op de Korte Steynlaan alwaar een portier door een man met een mes zou worden bedreigd.

De man werd door het personeel van het hotel verzocht om het pand te verlaten, omdat zijn gedrag te wensen overliet. Hij verliet het hotel om vervolgens terug te komen. Hierop schakelde het personeel de portier in om de 27-jarige man uit Zeist te laten verwijderen. Tijdens de verwijdering probeerde de man de portier van het hotel met een mes te steken en vluchtte hierna. Op de videoband van het hotel herkenden agenten de man. De agenten gingen op zoek naar de man en troffen hem in de omgeving aan.Hierop kon de man worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Snelheidscontrole

BUNNIK-Op de Achterdijk werd donderdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. 14 Automobilisten werden geverbaliseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/uur, waar een snelheid van 80 km/uur is toegestaan. Van deze bestuurder zou het rijbewijs ingevorderd worden, maar de 24-jarige bestuurder uit Deventer had deze niet bij zich. De auto is veiliggesteld door de politie op het politiebureau in Zeist. Bij inlevering van zijn rijbewijs zal zijn auto teruggegeven worden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding fiets-auto

DRIEBERGEN-RIJSENBURG-Donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat er op de Arnhemsebovenweg een lastig persoon op de desbetreffende locatie zou staan.

Ter plaatse bleek dat een 21-jarige man uit Zeist tegen de auto van een 43-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg was aangereden. De Zeistenaar bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau 2.15 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Door de aanrijding ontstond er een kras op de auto.