Politie Gelderland-Midden

Arnhem, gewapende overval op winkel
Publicatiedatum: 06-12-2002

Onder bedreiging met een mes werd donderdagmiddag bij een winkel aan de Hoeflbladlaan geld afhandig gemaakt van een 51-jarige verkoopster. Omstreeks vier uur verscheen er een overvaller in de zaak die de verkoopster met een mes bedreigde en geld eiste. De overvaller verdween vervolgens op een paarse of rode scooter in de richting van de Nijmeegseweg. Volgens de verkoopster luidde het signalement van de overvaller als volgt: blanke man, ongeveer 30 jaar, lengte 1.70 m en een slank postuur. Verder zou hij een blauwe spiijkerbroek en een rood windjack gedragen hebben. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844 (locaal tarief). Men kan echter ook terecht op het politiebureau in Arnhem-Zuid aan het Olympus.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, chauffeur weet overvallers af te schudden Publicatiedatum: 06-12-2002

Een 27-jarige chauffeur uit Tiel heeft vrijdag in Arnhem een tweetal gewapende overvallers van zich af weten te schudden door eenvoudigweg bij een benzinestation te stoppen. De chauffeur reed omstreeks tien uur met een bestelauto met een lading sigaretten over de Pleijweg van Arnhem-Zuid richting Huissen. Op een gegeven moment werd hij ingehaald door een zwarte, groter model terreinwagen met daarin twee mannen met bivakmutsen op. De passagier gebaarde met een pistool in zijn handen dat de Tielenaar moest stoppen met als kennelijk doel een overval te plegen. De chauffeur bedacht zich geen moment en gaf gas, reed de terreinwagen voorbij en nam de afslag Huissen, waarna hij bij een benzinestation stopte in de veronderstelling dat door het daar aanwezige publiek de overvallers van hun daad zou laten afzien. De truc werkte kennelijk, want de overvallers reden het benzinestation inderdaad voorbij en verdwenen via de Ir. Molsweg Huissen in. In de tussentijd had de Tielse chauffeur kans gezien de politie te waarschuwen, die nog een zoektocht instelde in de omgeving. Daarbij werden de daders niet meer aangetroffen. Van de overvallers is op dit moment slechts bekend dat het om twee gemaskerde mannen gaat, die reden in een groot model terreinwagen, zwart van kleur. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Duiven, 8 bekeuringen bij toezicht voetgangersdomein Publicatiedatum: 06-12-2002

De politie heeft donderdagavond op een uur tijd 8 fietsers en bromfietsers bekeurd voor het rijden in het voetgangersdomein in de Elshofpassage in Duiven. Het rijden door het voetgangersdomein levert gevaar en hinder op voor voetgangers. Een bekeuring voor het negeren van dit verbod kost al gauw tussen de 23 euro voor fietsers en 34 euro voor bromfietsers.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, meerdere auto's opengebroken
Publicatiedatum: 06-12-2002

In Duiven zijn in de nacht van woensdag op donderdag meerdere auto's opengebroken. In de loop van de donderdag meldden zich een zestal autobezitters bij de politie voor aangifte. Op de Rubensstraat in Duiven werden een drietal auto's opengebroken. De daders gingen daarbij te werk door het portier open te buigen en het portierslot te ontgrendelen. De buit bestond veelal uit autoradio's. Op de Voorbijstraat en de Van der Heydenstraat werden ook twee auto's opengebroken. Ook hier werden autoradio's buitgemaakt. Op de van Dongenstraat werd het merkembleem van een geparkeerde personenauto weggehaald.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606