Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-12-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (HP 13.20) Vrijdag 6 december 2002

Hoensbroek, rijden onder invloed.

Vrijdagmorgen 6 december 2002 heeft de politie tegen een 25 jarige automobilist uit Brunssum proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Het alcoholgebruik van de automobilist bleek vrijdagmorgen omstreeks 02.10 uur op de Akerstraat Noord te Hoensbroek. De automobilist bleek bij het eerste contact met de politie naar alcohol te ruiken welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Daarna werd de automobilist meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag van deze analyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.2 en 1.3 promille. Tegen de inwoner van Brunssum werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende nog 5 uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Heerlen, inbraak in woning.
Donderdag 5 december 2002 heeft tussen 08.00 en 18.45 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Bruinkoolweg te Heerlen. Na het forceren van het slot in een achterdeur kreeg de inbreker de toegang tot de woning die geheel doorzocht werd. Ontvreemd werden enkele sieraden en een DVD-speler. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Merkelbeek, schoorsteenbrand.
In een monumentale boerderij gelegen aan de Haagstraat te Merkelbeek heeft donderdagavond 5 december 2002 omstreeks 20.00 uur een schoorsteenbrand gewoed. De brandweer bluste de brand die voornamelijk woedde in een nog sedert 1766 uit leem opgetrokken schoorsteen. Het vuur dat ruim uit de schoorsteen naar buiten sloeg werd vakkundig geblust na het verwijderen van enkele dakpannen. De brand kon ontstaan door vermoedelijk achterstallig onderhoud. De brandweer legde aan de bewoner, die pas een week in de boerderij woonachtig was, een stookverbod op. De boerderij liep lichte schade op. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoner de helpende hand.

Wijnandsrade, woningbraak.
Donderdag 5 december 2002 heeft tussen 15.00 en 20.00 uur een inbraak plaatsgevonden. Een buurman hoorde omstreeks 20.00 uur een vreemd geluid aan de achterzijde van de woning en zag nog juist een schim overhaast bij de buren uit de tuin vertrekken. De inbreker bleek via een bovenlicht de woning binnengegaan te zijn. Ontvreemd werden enkele sieraden, een fototoestel en een videocamera.

Heerlen, snelheidscontrole.
Op de Valkenburgerweg te Heerlen heeft donderdag 5 december 2002 tussen 13.30 en 14.15 een snelheidscontrole plaatsgevonden. De radarauto van de politie controleerde de snelheid van 172 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 17 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km per uur. De overtreders kregen allen het proces-verbaal via het justitieel incassobureau thuisgestuurd.

Vaals, hond oorzaak kapotte autoruit.
Een overstekende hond is donderdagavond 5 december 2002 omstreeks 20.45 uur er de oorzaak van is geweest dat een passagiere van een auto met haar hoofd tegen de voorruit klapte. De voorruit vertoonde daarna een grote barst.
Op Heuvel te Vaals moest een automobilist gisteravond een noodstop maken omdat plotseling een loslopende hond vlak voor zijn auto de weg overstak. Het gevolg van de noodstop was dat de passagiere naast de bestuurder naar voren klapte en met haar hoofd tegen de voorruit van de auto sloeg. De voorruit barst daarna. De passagiere die daarna een geweldige hoofdpijn had werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zo heeft van het voorval alleen een grote bult overgehouden. Na behandeling kon zij huiswaarts.

Kerkrade, winkeldieven gepakt.
Een 42 jarige inwoner van Kerkrade is donderdagmiddag 5 december 2002 omstreeks 15.30 uur door personeel van een bouwmarkt op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Na het wegnemen van twee lampjes en een digitale thermometer, die weggestopt werden in de kleding, verliet de inwoner van Kerkrade de winkel zonder de weggestopte goederen te betalen. Aan de uitgang werd hij ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon hij huiswaarts.
In dezelfde bouwmarkt werd twee uurtjes later door het personeel opnieuw een winkeldief betrapt. Deze 54 jarige inwoner van Kerkrade opende een verpakking met daarin enkele boortjes. Enkele daarvan stopte hij in zijn kleding weg en rekende aan de kassa alles af behalve de weggestopte boortjes. Toen hij daarna de winkel verliet werd hij over de gepleegde winkeldiefstal aangesproken. Opnieuw haalde de politie de winkeldief op. Aan het politiebureau volgde dezelfde procedure. Ook hij kreeg 115 euro boete opgeld.

Landgraaf, winkelinbraak.
Vrijdagmorgen 6 december 2002 heeft kort na 01.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een supermarkt gevestigd aan de Carboonstraat te Kerkrade. Vermoedelijk hebben de inbrekers de toegangspui geramd met een personenauto. Na het verkrijgen van de toegang werden in de winkel de rekken waarin de tabakswaren lagen opengebroken. Met diverse tabakswaren, met een winkelwaarde van enkele honderden euros, gingen de dieven aan de haal. De aangerichte schade bedraagt een veelvoud van de waarde van de weggenomen tabakswaren. Namens de supermarkt is door bedrijfsleider aangifte gedaan van de inbraak.