Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 6-12-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.35 uur) Vrijdag 6 december 2002

Sittard, zakkenrollerij.

Donderdag 5 december 2002 deden bij de politie in Sittard vier benadeelden aangifte dat zij het slachtoffer waren geworden van zakkenrollerij. De zakkenrollerij deed zich allemaal voor in de binnenstad van Sittard waar de slachtoffers ongemerkt werden gerold. In een winkel aan de Misbroekstraat werd omstreeks 15.30 uur de beurs uit de tas van een 60 jarige inwoonster van Maaseik gerold. Bij binnenkomst van de winkel had het slachtoffer de beurs nog in haar tas zitten. Toen zij aan de kassa wilde afrekenen bleek haar beurs uit de tas te zijn verdwenen. Het slachtoffer mist o.a. haar paspoort en een geldbedrag van ongeveer 40 euro.
Tijdens het winkelen in een modezaak aan de Misbroekstraat werd donderdagmiddag de beurs uit een tas weggenomen die op een kinderwagen lag. Aan de kassa bemerkte de 38 jarige vrouw uit het Duitse Tudderen de diefstal. Zij mist enkele bankpasjes en een geldbedrag van 220 euro.
Een 46 jarige inwoonster van Sittard werd donderdagmiddag in een modezaak aan de Paradijsstraat te Sittard bestolen. In de drukte bemerkte de vrouw dat er een onbekend gebleven vrouw tegen haar aanliep maar schonk daar in eerste instantie geen aandacht aan. Kort daarna bleek dat haar beurs met daarin een klein geldbedrag en een verblijfsvergunning uit haar jaszak was weggenomen. Een 38 jarige vrouw uit Munstergeleen werd op de Markt te Sittard bestolen. Staande aan een marktkraam bemerkte de vrouw donderdagmiddag dat iemand ongemerkt haar hele tas van haar schouder had weggenomen. Zij mist haar tas met daarin enkele persoonlijke spullen, een fototoestel en een beurs met daarin 40 euro.

Born, inbraak in woning.
Donderdag 5 december 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Koningstraat in Born. De vrouw verliet haar woning in de middaguren en bemerkte bij haar thuiskomst kort na 16.00 uur dat er in haar woning ongewenst bezoek was geweest. Vermoedelijk door gebruikmaking van een valse sleutel kon de dief in de woning geraken. De woning werd doorzocht, waarbij enkele juwelen en een geldbedrag van 100 euro werden weggenomen. Het slachtoffer heeft van de diefstal aangifte bij de politie gedaan.

Geleen, caféinbraak.
Vrijdagmorgen 6 december 2002 heeft omstreeks 04.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een café gevestigd aan de Groenstraat te Geleen. Buurtbewoners, wakker geworden van een harde klap, zagen kort daarna dat er vermoedelijk drie mannen van het café wegrenden. De uitbater van het café was meteen opgestaan en was na het ontdekken dat de toegangsdeur van het café was geramd, achter de inbrekers aangerend. Deze lieten op de Minister Ruysstraat een personenauto achter, die later gestolen bleek te zijn. De inbrekers vluchtten te voet via een grasveld in de richting van het station. Daar raakte de uitbater het drietal kwijt.
Onderzoek met een speurhond leverde geen inbrekers meer op. Ook een zoekactie in de ruime omgeving met meerdere politieautos naar het drietal had geen resultaat meer.
Met de aangetroffen auto bleek de toegangdeur van het café geramd te zijn. In het café werden de gokkasten opengebroken en werd het daarin aanwezige geld, onbekend hoeveel, ontvreemd. De uitbater van het café heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan. De auto bleek op 2 december 2002 te Buchten vanaf de Keerweg te zijn ontvreemd. De eigenaar deed die dag aangifte van de diefstal. De politie stelt een verder onderzoek in.