Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 6-12-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.35 uur) Vrijdag 6 december 2002

Maastricht, licht gewond bij verkeersongeval.

Een fietster en een bromfietser zijn donderdag 5 december 2002 op de Hoenderstraat frontaal tegen elkaar gereden. Beiden werden in het A.Z.M. behandeld maar konden na onderzoek huiswaarts. Omstreeks 18.10 uur reed een 31 jarige fietster uit Maastricht, komende uit de richting van de Kesselskade, aan de linkerzijde van de Hoenderstraat. Daar had zij geen oog voor een uit de richting van de Markt komende 25 jarige bromfietser uit Maastricht. Er volgde een frontale aanrijding waarbij beiden ten val kwamen. De fietster werd met een beenletsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bromfietser meldde zich daar even later ook met een pijnlijke hand. Na behandeling konden beiden echter weer naar huis. Zij hadden beiden enkele kneuzingen opgelopen. De politie maakt van de aan rijding proces-verbaal op.

Maastricht, coniferenbrand.
Donderdagavond 5 december 2002 is aan de Karbindersdreef te Maastricht een coniferenhaag in vlammen opgegaan. De brand werd omstreeks 20.30 uur ontdekt door een onbekende vrouw die melding deed dat een paar jongeren de coniferen in brand hadden gestoken. De getuige bleef echter niet ter plaatse en bleef daardoor onbekend. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de zeven coniferen bespaard bleven. Naast de coniferen werden ook drie schuttingen door de brand verwoest. Bij een buurtonderzoek werd ook de identiteit van de mogelijke brandstichters bekend. De bewoner heeft van de brandstichting aangifte gedaan.

Maastricht, autokraker op heterdaad aangehouden. Een 28 jarige inwoner van Maastricht kon vrijdagmorgen 6 december 2002 door de politie aangehouden worden nadat op de beelden van het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht te zien was hoe de verdachte op de Kleine Gracht een autokraak pleegde. Tijdens het bekijken van de monitoren van het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht was omstreeks 22.25 uur op de cameras die op de Markt geplaatst zijn te zien hoe een man rond een auto op de Kleine Gracht aan het draaien was. Kort daarna stapte hij in. Patrouilleautos van de politie die meteen ter plaatse gestuurd werden troffen de betreffende auto opengebroken aan terwijl de autoradio uit de auto verdwenen was. De man was verdwenen. Hij was het Boschstraatkwartier ingegaan. In het Boschstraatkwartier werd door de politie naar hem gezocht en op aanwijzing van een wandelaar die net een rennende man een binnenplaats op had zien lopen, kon de verdachte op die binnenplaats worden aangehouden. Daar werd ook de ontvreemde autoradio aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten.