Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 6 december 2002

* RADARSNELHEIDSCONTROLE
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdag op de Matlingeweg een radarsnelheidscontrole. Tussen kwart voor twaalf 's ochtends en kwart over één 's middags flitste de radar 72 van de in totaal 777 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur in plaats van de toegestane maximum snelheid van '50'.


* BRAND IN FLAT
Donderdagmiddag omstreeks kwart voor twee ontstond, vermoedelijk door brandstichting, brand in een portiek van een flat in de Kogelvangerstraat. Oorzaak van de brand was een (lege)kinderwagen, die in brand was geraakt. Omdat het portiek vol met rook stond, werden uit voorzorg omwonenden in veiligheid gesteld. De brandweer die snel ter plaatse was, kon het vuur blussen. Een aantal politiemensen moest wegens ademhalingsproblemen worden vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Zij konden na een controle het ziekenhuis verlaten.


* BROMFIETSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdag op het Eendrachtsplein een bromfietscontrole. Tussen één en vier uur werden 29 bromfietsers gecontroleerd. In totaal werden 19 processen verbaal uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de helm, te veel vermogen en voor het niet in bezit zijn van het bromfietscertificaat. Eén bromfietser probeerde onder de controle uit te komen. Tijdens zijn vluchtpoging, reed hij echter tegen een auto aan. Hij raakte niet gewond. Politiemensen konden de bromfietser aanhouden.


* OVERVAL OP JUWELIERSZAAK
Donderdagmorgen omstreeks elf uur werd in de Vierambachtsstraat een juwelierszaak overvallen. Drie gewapende mannen kwamen de zaak binnen en bedreigden de 42-jarige eigenaar. De eigenaar werd door één van de overvallers onder schot gehouden, terwijl zijn handlangers een aantal vitrines kapot sloeg. Hierna gingen de overvallers er met de buit, diverse ringen en horloges, vandoor en verdwenen in onbekende richting.