Beers Bedrijfsauto

Eerste Scania triple met gestuurde naloopas in Nederland voor W. de Voeght

---

06/12/2002
De eerste Scania triple met gestuurde naloopas in Nederland wisselt van eigenaar. Links dhr W. de Voeght (klik voor grotere foto) Metaalhandel W. de Voeght B.V., uit het Westlandse Honselersdijk, breidde onlangs haar wagenpark uit met een heel bijzonder voertuig. Het betreft een Scania P114GB8X2/4*6, een vierassig containerchassis waarbij het triplestel is gecombineerd met een gestuurde naloopas. Op deze manier wordt een optimale aslastverdeling gecombineerd met een bijzonder goede wendbaarheid van het voertuig. De auto is verder voorzien van de zuinige en sterke 380 pk/280 kW 11 liter motor en de lage P-cabine met de comfortabele instap. Een NCH-kabelsysteem en een Hiab autolaadkraan completeren de uitrusting van de auto. De Scania is afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto te Honselersdijk.

Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de verwerking van schroot en komt vanwege deze activiteiten op krap bemeten locaties waar een optimale wendbaarheid van de vrachtauto in combinatie met een maximaal laadvermogen zeer belangrijk is. De zeer korte draaicirkel van de triple met de gestuurde naloopas, die net als de gestuurde voorloopas hefbaar is, maakt de nieuwe Scania tot een ideaal voertuig voor deze werkzaamheden. Het wagenpark van De Voeght bestaat uit 5 Scania's, waarmee ze op diverse sloopadressen oud ijzer, staal, aluminium en glas ophalen. Hiervoor maken zij gebruik van speciale containers die de klanten laden of die zij zelf met de kraan laden.

De overweging van W. de Voeght om wederom voor Scania te kiezen ligt met name in de levensduur en de betrouwbaarheid van de Scania's in combinatie met de uitstekende relatie met de dealer.