Ingezonden persbericht

EXTREME NETWORKS LANCEERT NIEUWE KANAALSTRATEGIE VOOR EMEA

Utrecht, 6 december 2002 - Om de betrokkenheid bij het kanaal te versterken en de inkomsten voor de partners te verhogen heeft Extreme Networks, toonaangevend in Ethernet netwerk infrastructuur, een nieuwe EMEA brede kanaalstrategie bekendgemaakt. Met deze nieuwe strategie richt Extreme Networks zich in toenemende mate op kanaalondersteuning en relaties per marktsegment, introduceert men een nieuw type pan-Europese solutions partner en wordt de tweelagen distributie aanpak EMEA breed geformaliseerd. Door de nieuwe strategie stijgen de sales inspanningen en ondersteuning aan de partners aanzienlijk.

"Met de Extreme Networks kernwaarden simpel, prestaties en lage cost of ownership hebben we een erg sterke propositie in de competetieve netwerkmarkt" zegt Keith Bird, Channel Director EMEA. "We spelen in op de nieuwe ontwikkelingen in de netwerkmarkt door ons te richten op wat iedere individuele partner nodig heeft en het vergroten van onze support die we aanbieden via ons programma. Door onze partners meer middelen op maat te bieden en verfijning van ons distributiemodel kunnen we ervoor zorgen dat onze partners zich effectiever op meer eindgebruikers kunnen richten met een winstgroei voor beide partijen".

Eindgebruikers voelen steeds minder voor een 'one size fits all' strategie en doen een beroep op specialisten om netwerkoplossingen uit te werken die rekening houden met hun specifieke behoeften. Om klanten in specifieke sectoren beter te bereiken, biedt Extreme Networks ondersteuning op het gebied van verkoop, marketing, training en techniek, afgestemd op de individuele sectoren die door de partners worden bediend. Extreme Networks zal ook haar verkoopmiddelen toespitsen op de specifieke oplossingen die zij biedt in samenwerking met haar technology partners voor deze marksegmenten waarin de nadruk zal liggen op de waarden van een "best of breed" aanpak.

De verhoogde focus op de verticale markten stelt resellers in staat de specifieke voordelen van Extreme Networks te benadrukken en zorgt er ook voor dat ze verdere activiteiten ondersteunen in belangrijke sectoren als: financiële dienstverlening, onderwijs, productie, lokale overheid, juridische dienstverlening en gezondheidszorg. Extreme Networks werkt ook aan een uitbreiding van het productaanbod voor partners in de snelgroeiende Ethernet Metro Area Network sector.

De nieuwe kanaalstrategie mikt op verregaande ondersteuning voor de diverse partners van Extreme Networks, versterkt door het creëren van een nieuw type partner: de Extreme Advanced Solutions Partner (EASP). Hiermee richt de onderneming zich tot internationale resellers. Tegelijkertijd blijven de bestaande Extreme Solutions Partner (ESP) en Extreme Reseller Partner (ERP) bestaan. Basis van de nieuwe strategie vormt de formalisering van een nieuw, tweelaags distributiemodel, waarbij twee pan-Europese distributeurs worden aangesteld om binnen het distributiemodel van Extreme Networks ruimte te scheppen voor een nieuw type EASP Partner. Pan-Europese partners kunnen bij internationale projecten terugvallen op één enkele distributeur voor de lokale levering van Extreme Networks producten. Extreme Networks blijft samenwerken met regionale distributeurs die de lokale distributie aan nationale partners garanderen. Nationale partners halen tevens voordeel uit de uitgebreide distributiekeuzes die door de bijkomende pan-Europese distributeurs worden aangeboden. Alle nieuwe kanaalactiviteiten gaan gepaard met een aanzienlijke toename van de verkoop- en marketingmiddelen die Extreme Networks haar partners aanbiedt, waaronder uitgebreide trainingsmogelijkheden met persoonlijke begeleiding of via e-learning. Hierdoor kan de partner kennis opdoen zonder tijdverlies of bijkomende reiskosten. Daarnaast zal Extreme Networks voorzien in 'demand creation tools' en marketing hulpmiddelen afgestemd op de behoeften van elke partner, alsmede in 'customised network design tools' en een netwerkconfiguratiebibliotheek, waarmee de partners hun klanten efficiënter kunnen benaderen. Over Extreme Networks
Extreme Networks levert de meest doeltreffende applicatie- en service infrastructuur door het opzetten van netwerken die sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter zijn dan traditionele oplossingen. Extreme Networks heeft haar hoofdzetel in Santa Clara, Californië (US), en is actief in meer dan 50 landen. Voor meer informatie, bezoek www.extremenetworks.com
--Noot voor de redactie,