Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Twee administrateurs buiten functie gesteld
Publicatiedatum: 06-12-2002

Twee medewerkers van het politiekorps Gelderland-Midden zijn deze week op last van de officier van justitie aangehouden op verdenking van fraude. De twee mannen van resp. 48 en 51 jr. worden verdacht van het verduisteren van enkele duizenden euro's. Beide verdachten bekleedden een administratief/technische functie binnen hetzelfde onderdeel. De korpsbeheerder heeft de medewerkers inmiddels buiten functie gesteld.

Het onderzoek wordt ingesteld door het Bureau Interne Zaken van het korps. De verhoren zijn nog gaande. In het belang van het onderzoek worden geen nadere mededelingen gedaan.

einde bericht

Politie Gelderland-Midden
Stafdienst Communicatie
Herman de Haas
(026) 352 4173
of
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
(026) 352 4606

---

Arnhem, rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding Publicatiedatum: 06-12-2002

Met een snelheid van 106 km/u binnen de bebouwde kom van Arnhem werd donderdagavond een 22-jarige automobilist door surveillerende agenten `geklokt' op de Batavierenweg. Na staandehouding kon de man gelijk zijn rijbewijs inleveren bij de politie en werd hem een proces-verbaal uitgereikt. De Officier van Justitie zal in dit geval bepalen wat de hoogte van een eventuele boete zal zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren, flessentrekker aangehouden
Publicatiedatum: 06-12-2002

De politie heeft donderdagavond in een horecagelegenheid aan de Harderwijkerweg een 31-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van flessentrekkerij. De man had voor enkele tientallen euro's gegeten en gedronken.Toen er moest worden afgerekend vroeg hij de eigenaar van de zaak spijs en drank op rekening te zetten waarna hij de zaak wilde verlaten om geld te gaan halen.De eigenaar vertrouwde de zaak niet en waarschuwde de politie. Die stelde na een kort onderzoek vast dat de man kennelijk een gewoonte maakte van dit soort feiten en hield de man aan als verdacht van flessentrekkerij. De verdachte verklaarde uiteindelijk ook geen geld te hebben om te kunnen afrekenen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, 23 bekeuringen bij verkeerscontroles
Publicatiedatum: 06-12-2002

Bij een tweetal verkeerscontroles op de Hengelder en de Arnhemseweg in Zevenaar is donderdag 23 keer proces-verbaal opgemaakt. De bekeuringen waren voor het merendeel voor het niet dragen van de autogordel. Tussen half twee en half vier werden op de Hengelder 9 bekeuringen uitgedeeld voor de gordel en kreeg een bestuurder een bon wegens een verlopen APK.
Op de Arnhemseweg bekeurde de politie 14 automobilisten tussen tien en half elf. Er werd daarbij gecontroleerd op overschrijding van de maximumsnelheid en gordelgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Brand in lunchroom maandag in Opsporing Verzocht Publicatiedatum: 06-12-2002

Het televisieprogramma `Opsporing Verzocht' besteedt* maandag 9 december aanstaande aandacht aan een brand in een lunchroom aan de Langstraat in Barneveld. Door onbekenden werd daar zaterdag 7 september rond 1.30 uur brand gesticht.

Omwonenden waarschuwden de brandweer en slaagden er in de kamerbewoners boven de eetgelegenheid te wekken, zodat deze zich tijdig in veiligheid konden brengen. Dankzij dit alerte optreden, is acuut levensgevaar voor de kamerbewoners ternauwernood voorkomen.

Getuigen
Ondanks de getuigenoproep toen in regionale en plaatselijke media en een door de verzekeringsmaatschappij uitgeloofde hoge beloning is het niet gelukt het misdrijf op te lossen. Redenen voor de politie om nu landelijk de publiciteit te zoeken. De filmopnamen voor het programma zijn vrijdag 6 december gemaakt. In het TV programma zullen de volgende vragen aan de kijkers worden gesteld.

- Is aan de hand van een op TV te geven signalementsbeschrijving bekend wie de verdachte is?

- Is er iemand die anderen heeft horen praten over het delict? Naar verluidt wordt er trots over gesproken in Barneveld.
- Zijn er mensen die de verdachten kennen die luisteren naar bijnamen, die in het programma bekend gemaakt zullen worden?

Kijkers die antwoorden op deze vragen hebben kunnen bellen met de politie in de unit Noord. Een speciaal reactietelefoonnummer wordt maandag bekend.


* Onder voorbehoud. Bij zeer ernstige incidenten kan de inhoud van de programmering vlak voor de uitzending nog worden gewijzigd!

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
District West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 - 688221