Politie Amsterdam-Amstelland

Man bedreigd
6-12-2002. Gisterochtend is een 55-jarige man slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof. De man liep omstreeks acht uur op de Brouwersgracht toen hij werd aangesproken door twee mannen op de fiets. Het gesprek werd al snel minder vriendelijk. Onder bedreiging van twee vuurwapens eisten zij waardevolle spullen en geld. Toen het slachtoffer zijn geld had afgegeven, gingen de twee er vandoor. Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.


---

Inbrekers betrapt
6-12-2002. Gisterochtend zijn drie verdachten aangehouden die aan het inbreken waren in een winkel aan de Jan Evertsenstraat. Een getuige zag de drie mannen (25, 25 en 24 jaar) rond vijf uur in de winkel en waarschuwde de politie.Het inbrekersgereedschap dat zij bij zich hadden, werd samen met hun auto in beslag genomen.


---

Gewapende overval juwelier
6-12-2002. Vanmorgen rond half elf heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een juwelier aan het Rokin. Bij de overval raakte niemand gewond. Twee mannen kwamen de winkel binnen. Direct bij binnenkomst bedreigde een van hen het aanwezige personeel met een vuurwapen. De andere man sloeg met een hamer een vitrine in en maakte daarbij een aantal horloges buit. De twee daders vluchtten vervolgens op een brommer in onbekende richting. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen en/ of mensen die informatie hebben over dit misdrijf. Zij kunnen bellen met de recherche binnenstad op nummer : 0900-8844.

Dader 1 (met vuurwapen)

lengte ongeveer 1.70-1.75 meter

leeftijd tussen de 25 en 30 jaar

licht getinte huidskleur

een bol gezicht.

Dader 2 (met hamer)

lengte tussen de 1.85 en 1.90 meter

getinte huidskleur.

---

Nepvuurwapen
6-12-2002. Gisteravond omstreeks half twaalf is een 35- jarige man op het Stationsplein aangehouden omdat hij in het bezit was van een nepvuurwapen.