Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Network Associates beveiligt Lotus Domino email met McAfee GroupShield

GroupShield 5.2 voor Lotus Domino levert verbeterde prestaties, beveiliging, management en proactieve bescherming voor Lotus Domino gebruikers

Amsterdam, 6 december 2002 -- McAfee(R) Security, een divisie van Network Associates, Inc. (NYSE: NET), heeft de beschikbaarheid van McAfee GroupShield 5.2 voor Lotus Domino op Microsoft Windows NT en 2000 platformen aangekondigd. GroupShield 5.2 combineert virusopsporing en -verwijdering met verbeterde mogelijkheden voor het scannen van attachments en het in real-time opsporen van virussen en kwaadaardige code, waaronder Lotus Script en zogenaamde 'Button Bomb' detectie.

McAfee GroupShield 5.2 voor Lotus Domino is gericht op het bestrijden van de meest destructieve internetbeveiligingsbedreigingen en biedt een proactieve verdediging met verbeterde functionaliteit, betrouwbaarheid en prestaties. Met GroupShield 5.2 voor Lotus Domino kunnen IT-beheerders filteren op emailcontent en zo controleren wat het netwerk binnenkomt en weer uitgaat. Het product kan filteren op onderwerp, tekst in de body van de emails, en op naam, grootte en type van de gebruikte attachments.

GroupShield Domino 5.2 opereert nu tot 140 procent sneller dan eerdere versies van het product. De verbeterde prestaties en het lage processorgebruik van GroupShield zorgen er voor dat email gescand, gedesinfecteerd en geleverd wordt met minimale impact. Met de gecombineerde functionaliteit van Outbreak Manager en McAfee ePolicy Orchestrator(TM) biedt GroupShield Domino 5.2 verbeterde real-time, on-demand opsporing van virussen en kwaadaardige code.

McAfee Outbreak Manager stopt aanvallen voordat zij beginnen, door verdachte emailpatronen en activiteiten op te sporen die typisch zijn voor nieuwe virusuitbraken. Outbreak Manager kan automatisch of handmatig werken. Hierdoor kunnen beheerders direct actie ondernemen of de McAfee GroupShield een aantal vooraf gedefinieerde taken laten uitvoeren, om zo de emailomgeving te beschermen tegen mogelijke besmettingen.

De ePolicy Orchestrator biedt gecentraliseerd beheer voor GroupShield en Outbreak Manager, waardoor beheerders systeemwaarschuwingen kunnen filteren en prioriteren, en ze door kunnen sturen via email, piepers of andere apparaten, al naar gelang de prioriteit. Met ePolicy Orchestrator, McAfee's managementconsole, kunnen IT-beheerders McAfee antivirusproducten beheren. Bovendien kunnen zij ook producten van andere leveranciers voor desktop- en serverbeveiliging managen, vanaf één server voor de hele organisatie.

"Correspondentie via email is een integraal onderdeel van de dagelijkse communicatie geworden, zowel voor ondernemingen als voor particulieren. Virusaanvallen komen steeds vaker voor en worden steeds geavanceerder. Bedrijven worden zich dan ook meer en meer bewust van de noodzaak om hoogwaardige antivirustechnologie in te zetten voor de bescherming van hun netwerken," aldus Ryan McGee, product marketing director bij McAfee Security. "Met McAfee's GroupShield oplossing kunnen bedrijven zich proactief beschermen tegen virusuitbraken."

De McAfee GroupShield 5.2 voor Lotus Domino software is per direct beschikbaar en is compatibel met Lotus Domino vanaf versie 4.6.6, inclusief versie 5.X die draait op Microsoft Windows NT4 of 2000. Meer informatie vindt u op www.mcafeesecurity.com.

McAfee Security
McAfee Security is een productdivisie van Network Associates en beschermt bedrijven tegen beveiligingsbreuken, virusaanvallen en 'blended threats'. McAfee Security biedt uitgebreide netwerkbescherming dankzij geavanceerde technologieën voor antivirus, encryptie, desktop firewall, indringerdetectie, kwetsbaarheidanalyses en online managed security. Alle McAfee Security producten en diensten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirusonderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft remedies ontwikkeld voor grote virusuitbraken zoals LoveLetter, CodeRed en Nimda.