Gemeente Lelystad

Officiële opening vrijwilligerswerk

Vrijdag 6 december om 12.00 uur is de officiële opening van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Het nieuwe steunpunt is gevestigd aan de Punter 44-02. Daar wordt het steunpunt om 12.00 uur officieel geopend door de wethouder voor vrijwilligersbeleid, Jaap Lodders, samen met enkele vrijwilligers. Het steunpunt krijgt dan zijn officiële naam. Tevens wordt het logo onthuld. Met de instelling van een Steunpunt Vrijwilligerswerk geeft de gemeente richting aan een stimulerend en richtinggevend vrijwilligersbeleid.

Het Steunpunt is een actie die voortkomt uit de Nota Vrijwilligersbeleid van februari dit jaar en het internationale jaar van de Vrijwilliger in 2001. De stichting biedt professionele ondersteuning aan iedereen de geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk: van informatieverstrekking tot advies over juridische aspecten en verzekeringsmogelijkheden. De huidige vrijwilligersvacaturebank gaat onderdeel uitmaken van dit steunpunt. Drie professionele medewerkers gaan het steunpunt van maandag tot vrijdag bemannen. De openingstijden van de Vacaturebank als onderdeel van het steunpunt zijn: alle werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur plus maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Het Steunpunt is voorlopig bereikbaar op telefoonnummer 211500. Medewerkers zijn buiten de openingstijden op afspraak bereikbaar.

Het Steunpunt richt zich vooral op de uitvoering van het vrijwilligersbeleid. Het twee weken geleden ingestelde Vrijwilligersberaad heeft tot taak het gemeentelijk vrijwilligersbeleid te bewaken en de gemeente waar nodig te adviseren.
---

ã Geplaatst op 06 december 2002