Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 6-12-2002
Persberichten vrijdagmiddag 6 december 2002 Perspiket Ron Reinds 06-52528707

Autoinbraak

GIETEN Is er afgelopen nacht ingebroken in een aan De Weegbree geparkeerde personenauto. Door het portier te verbuigen kon deze geopend worden en werd de autoradio ontvreemd.

Gewapende overval

NIJEVEEN Afgelopen nacht vond er een gewapende overval plaats bij het benzinestation langs de A32 genaamd Nijeveense Bovenboer. Een 32-jarige eigenaar van een koeriersdienst uit Staphorst bezorgde omstreeks 04.20 samen met zijn vriendin een aantal kranten bij de kiosk van het pompstation. Nadat zijn vriendin uitgestapt was en de kranten bij de voordeur van de kiosk neer had gelegd zag hij een man met een bivakmuts achter de kiosk vandaan komen en richting zijn bestelbus lopen. De man richtte een pistool op hem en liep op hem af terwijl hij nog achter het stuur zat. Tegelijkertijd kwam de vriendin van de bestuurder richting de bus gelopen.

Tegelijkertijd kwam er een tweede dader aangelopen die eveneens een bivakmuts droeg en bewapend was met een pistool. Nadat de tweede dader eerst het pistool op de bestuurder richtte werd daarna zijn vriendin onder schot genomen. De eerste dader hield vervolgens de bestuurder onder schot opende de bestuurdersportier waarna hij de bestuurder uit de auto trok. Daarna duwde hij de bestuurder naar de grond. De dader riep toen: "geld, geld je portemonnee, je telefoon". Tevens werd de bestuurder door deze dader gefouilleerd. De bestuurder gaf aan geen geld bij zich te hebben en geen afstand van zijn telefoon te willen doen. Daarop werd hij vijf keer door de dader met een vuist in zijn gezicht geslagen terwijl hij op de grond lag. Hierna zijn beide daders in de bestelbus gestapt en weggereden waarna de slachtoffers de politie hebben gebeld. De bestuurder raakte door de mishandeling aan zijn gezicht gewond. De daders hebben behalve de bestelbus verder niets meegenomen.

Signalement dader 1: ongeveer 1.80 meter lang, fors postuur, slecht gebit, spijkerbroek met gat in rechterknie, zwarte bivakmuts(mogelijk een verknipte ijsmuts waarin ooggaten geknipt zijn, lichtbruine sportschoenen voorzien van grijs nike logo, zwarte wollen handschoenen zonder vingertoppen(zgn. kloffies).

Signalement dader 2: ongeveer 1.70 lang, smal postuur, zwart of bruin pilotenjack met oranje binnenvoering, vale strakke spijkerbroek.

Vernieling auto door leerling

ASSEN Liep vanmiddag een 13-jarige leerling van het AOC Terra college aan de Mezenlaan over een auto van een leraar. Gevolgen waren een deuken in de auto. De weddenschap werd door haar gewonnen doch een HALT-proces-verbaal werd de prijs. De eigenaar deed aangifte.