AutoRai

6-12-2002

Volvo Cars Nederland hervat golfsponsoring

Met ingang van volgend jaar gaat Volvo Cars Nederland B.V. van start met een nieuwe toernooiserie op Nederlandse golfverenigingen. Met de Volvo Foursomes biedt Volvo verenigingen de mogelijkheid deel te nemen aan een toernooi voor mixed koppels.

Met dit initiatief hervat Volvo in Nederland na een afwezigheid van enkele jaren de sponsoractiviteiten op golfgebied en haakt zij aan bij de internationale golfsponsoring van Volvo Car Corporation.

Volvo start in 2003 met de Volvo Foursomes. Een toernooi dat in nauwe samenwerking met Nederlandse Volvo-dealers op de nationale golfverenigingen zal worden georganiseerd, met als wedstrijdvorm mixed foursome. Alle winnende koppels van de deelnemende verenigingen worden uitgenodigd deel te nemen aan de nationale finale die in oktober 2003 zal worden gespeeld. Inzet is een geheel verzorgde reis naar de Volvo Masters in Valderrama en deelname aan het amateurtoernooi aldaar.

De inschrijfgelden die door de deelnemende koppels worden betaald zullen volledig ten goede komen aan de Stichting Nationale Boomfeestdag, waarvan Volvo Cars Nederland hoofdsponsor is. Hiermee onderstreept Volvo haar betrokkenheid bij het milieu en het feit zij daar zeker als autofabrikant een nadrukkelijke verantwoording in heeft. De bijdrage vanuit de Volvo Foursomes zal onder meer worden aangewend voor de ontwikkeling van milieu-educatief lesmateriaal voor scholieren van Nederlandse basisscholen.

Volvo en golf is een van de meest succesvolle partnerships van de laatste jaren. Sinds vijftien jaar is Volvo internationaal verbonden met de golfsport. In die tijd is, op en rond de baan, het niveau van de sport en alles daar omheen enorm verbeterd. De meest bekende toernooien in Europa zijn het Volvo PGA Championship en de Volvo Masters. In het Verre Oosten zijn inmiddels het Volvo China Open en de Volvo Masters of Asia bekende begrippen in de golfsport.