Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op zoom: vrijdag 6 december 2002

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Vrouw van tas berooft, 2 verdachten aangehouden Op het Zonneplein in Bergen op Zoom is donderdag aan het eind van de middag een vrouw beroofd van haar tas. De vrouw stond op de parkeerplaats bij haar auto toen zij werd benaderd door een andere vrouw. De vrouw vroeg het slachtoffer hoelaat het was. Toen zij dit niet kon vertellen vroeg de vrouw om de tas van het slachtoffer. Aangezien het slachtoffer niet voornemens was om de tas af te geven pakte de vrouw plotseling een mes en bedreigde het slachtoffer. Nadat de vrouw de tas van het slachtoffer had gepakt rende zij weg in de richting van een man. Samen met de man is de vrouw vervolgens te voet gevlucht. Het slachtoffer is van het voorval zeer ontdaan en heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart naar de identiteit van de verdachte. Vrijdagmiddag kon hierdoor een tweetal verdachten door de politie worden aangehouden. Een 28-jarige inwoonster uit Bergen op Zoom en een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is ingesloten voor verhoor.

Inbraak bedrijf
Dinsdagnacht is ingebroken bij een bedrijf aan de Zeelandhaven in Bergen op Zoom. De dader(s) verschafte zich de toegang tot het bedrijf door de toegangsdeur te forceren. Uit het bedrijf is een aantal gereedschappen weggenomen.

TEAM WOENSDRECHT

Reeks inbraken in auto`s Donderdagnacht is in de wijk Heiakkers in Hoogerheide ingebroken in verschillende auto`s. Naar nu bekend is er een achttal aangiften bij de politie binnengekomen van autoinbraak. Uit een zestal auto`s is geluidsapparatuur ontvreemd. Uit één auto is tevens een mobiele telefoon ontvreemd. Uit één auto is niets weggenomen. De dader(s) heeft zich in de meeste gevallen de toegang verschaft door het portier te forceren.

Snelheidscontrole
Vrijdagmiddag is door het team Woensdrecht een snelheidscontrole gehouden binnen de 30 km. zone op de Postbaan in Putte. Hierbij is tot nu toe een zevental bekeuringen voor snelheid uitgeschreven, waarbij de hoogst gemeten snelheid 71 km. bedraagt. Verder is ook een tweetal bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

TEAM HALDERBERGE

Diefstal uit auto
Donderdagnacht is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Aloysiushof in Oudenbosch. De dader(s) forceerde het portier en verschafte zich de toegang tot de auto. Uit de auto is een autoradio-/CD-speler weggenomen.

DISTRICTSRECHERCHE

Vrouw overvallen in woning Roosendaal

Donderdagavond 5 december is tussen 23.30 en 00.00 uur een woning aan de Clemens Maria Hofbauerstraat in Roosendaal overvallen.

Het slachtoffer, een vrouw van middelbare leeftijd, was in de woning aanwezig toen plotseling een nog onbekende man voor haar in de woning stond. De man mishandelde het slachtoffer waardoor zij letsel bekwam aan haar gezicht. Vervolgens heeft de dader de woning verlaten, met medeneming van een aantal nog onbekende goederen. In verband met haar verwondingen is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij tot op heden nog steeds verblijft.

De districtsrecherche van de politie Bergen op Zoom in samenwerking met het politieteam Roosendaal-centrum heeft de zaak in onderzoek genomen en een grootschalig buurtonderzoek ingestelt. Ook de unit Forensisch Technisch Onderzoek heeft inmiddels een sporenonderzoek gehouden.

Volgens getuigen is er sprake van een tweede dader. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie telefoonnummer 0900-8844.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Winkeldiefstal
Bij een telefoonwinkel in het centrum van Roosendaal is donderdagochtend een gsm gestolen. De diefstal kon plaatsvinden doordat een nog onbekende man de verkoper wist af te leiden. Twee mannen kwamen de winkel binnen en 1 man sprak de verkoper aan. Toen de verkoper met de man bezig was zag de andere man kans om een GSM uit een doos weg te nemen. Vervolgens rende beide mannen de winkel uit. De verkoper heeft nog getracht de verdachten te achterhalen maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Jeugdige fietsendieven aangehouden Naar aanleiding van een melding bij de politie zijn donderdagnacht een drietal jeugdige fietsendieven aangehouden. De fietsendieven, in de leeftijd van 15 jaar 16 jaar en 18 jaar afkomstig uit Roosendaal werden op heterdaad betrapt toen zij fietsen aan het stelen waren op het stationsplein in Roosendaal. De fietsendieven zijn overgebracht naar het bureau. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. Zij moeten zich later voor de rechter verantwoorden.

Bezit softdrugs, 2 personen aangehouden Donderdagmiddag is een tweetal verdachten door de politie aangehouden. Het betreft een 24-jarige Fransman en zijn 20-jarige Franse vriendin. De politie constateerde dat zij in het bezit waren van 40 gram hennep en 15 gram hasj. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Autoinbraak
Woensdagavond is er ingebroken in een geparkeerd staande auto aan de Kloosterstraat in Roosendaal. De dader(s) verschafte zich de toegang tot de auto door een ruit in te slaan. Uit de auto is een autoradio-/CD-speler weggenomen.

Zakkenrollerij
Donderdagmiddag is een 37-jarige inwoonster uit Roosendaal de dupe geworden van een zakkeroller. Terwijl zij aan het winkelen was in het winkelcentrum de Roselaer is haar portemonnee uit haar jaszak gestolen. In de portemonnee zat geld en persoonlijke bescheiden.

Bron: Nicolette Bovenhorst