Politie Hollands Midden

Datum: 6 december 2002


Bedrijfsinbraak Noordwijkerhout
In een bedrijf aan de Kornoeljelaan is in de avond van donderdag 5 op vrijdagnacht 6 december ingebroken. Men is de zaak binnen gekomen door een ruit in te gooien. Uit de zaak werden alcoholische dranken weggenomen.

(Snor)fietscontrole Voorschoten
De politie van Voorschoten heeft op woensdag 4 december op de Trompweg een (snor)fietscontrole gehouden. Er werden in totaal 74 processen verbaal opgemaakt voor het niet gebruiken van het verplichte fietspad door fietsers (40) en door snorfietsers (8) en voor defecte voor- en achterverlichting (26). Daarnaast werd tegen twee bromfietsers proces verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid. Tevens droeg een van de bestuurders de helm niet. Bij beide bromfietsen werkte diverse verlichtingen niet of niet voldoende. De bestuurders moeten binnenkort op het politiebureau goed werkende verlichting komen tonen.

Bedrijfsinbraak Alphen aan den Rijn
In een bedrijf aan de Julianastraat is in de nacht van vrijdag 6 december ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit in te gooien. Er werd een geldbedrag meegenomen.

Fietsverlichtingscontrole Gouda
De politie heeft op vrijdagmorgen, 6 december, een verlichtingscontrole gedaan bij fietsen op de Achterwillenseweg. Er werden 19 processen verbaal opgemaakt voor het niet voeren van voor- of achterlicht.

Aanhoudingen Gouda
De politie heeft op donderdag kort na 17.00 uur twee Gouwenaars van 24 en 48 jaar aangehouden na een onenigheid in een horecagelegenheid aan de Molenwerf en een aanrijding daarna. Omstreeks 16.40 uur ontstond in de zaak een woordenwisseling met de 24-jarige Gouwenaar, een ex-medewerker, over de afhandeling van arbeidsverdiensten. De Gouwenaar verliet de zaak om even later terug te komen met de 48-jarige Gouwenaar. Hierna ontstond onenigheid in de zaak waarbij tafels en stoelen omver werden gegooid en goederen van de tafels vielen. De Gouwenaars zouden hierbij de eigenaars, een 32-jarige man en een 27-jarige vrouw hebben bedreigd. De verdachten hebben vervolgens de zaak verlaten, waarna de politie werd ingeschakeld. Een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d Ijssel die over de Molenwerf liep komende vanaf de Oosthaven wilde voorkomen dat de verdachten zouden wegrijden met de auto. De Nieuwerkerker ging hierop voor het voertuig staan. Deze reed stapvoets door. Nadat de auto tegen zijn scheenbeen reed sprong de man achteruit. Toen de auto bleef doorrijden kwam hij op de motorkap terecht. De bestuurder van de auto reed ook hierna door. Hierop trapte de Nieuwerkerker de voorruit stuk en viel op het wegdek toen de bestuurder afremde. Een van de verdachten zou hierna de Nieuwerkerker in het gezicht hebben geslagen. De politie heeft de twee verdachten aangehouden en in verzekeringgesteld. De eigenaars van de horecagelegenheid hebben inmiddels aangifte gedaan van openlijke geweldpleging en bedreiging. De Nieuwerkerker heeft aangifte gedaan van zware mishandeling en bedreiging.


Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette