Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Persbericht ministerraad
6 december 2002

BENOEMING DIRECTEUR-GENERAAL GEZONDHEIDSZORG BIJ HET MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

De ministerraad heeft besloten de heer drs. M.J. van Rijn voor te dragen voor benoeming als directeur- generaal gezondheidszorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De voordracht wordt gedaan door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Martin van Rijn (1956) is sinds januari 2000 directeur-generaal management en personeelsbeleid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor was hij bijna twintig jaar werkzaam bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in diverse functies op het terrein van de volkshuisvesting.

De heer Van Rijn heeft Economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij volgt prof.dr. P.A.H. van Lieshout op, die inmiddels werkzaam is als project directeur-generaal sociale zekerheid en zorg bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De benoeming van de heer Van Rijn is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

RVD, 06.12.2002