Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Algemene Zaken

Persbericht ministerraad
6 december 2002

BENOEMING DRIE NIEUWE LEDEN WRR PER 1 JANUARI 2003

Op 1 januari 2003 begint een nieuwe, vijfjarige zittingsperiode van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). In verband hiermee heeft de ministerraad besloten drie nieuwe leden voor benoeming voor de dragen voor de periode 2003-2007: prof. dr. W.B.H.J. van de Donk, prof. dr. J.J.M. Theeuwes en prof. dr. P. Winsemius.

Professor Van de Donk (40) is hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. De leeropdracht betreft het functioneren van maatschappelijke organisaties in het publieke domein. Hij heeft vele publicaties op bestuurskundig gebied op zijn naam staan, onder meer over de betekenis van informatisering voor democratie en openbaar bestuur.

Professor Theeuwes (58) is (mede)directeur van de Stichting voor Economisch Onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar toegepast economisch onderzoek aan de faculteit economie en econometrie van deze universiteit. Hij publiceerde onder meer over arbeidseconomie, vergrijzingvraagstukken en economische aspecten van mededinging en regulering.

Professor Winsemius (60) was tot voor kort senior firmant bij McKinsey & Company. In de periode 1982-1986 was hij minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Hij is bijzonder hoogleraar management van duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Tilburg. Zijn publicaties liggen vooral op het gebied van milieu en milieubeleid.

Deze leden vormen samen met de leden die zijn herbenoemd door het vorige kabinet de nieuwe raad. Dit zijn prof. mr. M. Scheltema (voorzitter), mw. prof. dr. P.L.Meurs, prof. dr. J.L.M. Pelkmans en prof. dr. mr. C.J.M. Schuyt..

RVD, 06.12.2002