Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Steen en glas is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

06-12-2002

Royal Leerdam misschien naar Amerikaanse Libby

BSN Glasspack licht CNV Steen en glas in:

CNV Steen en glas is vanmiddag op de hoogte gesteld door BSN Glasspack van de onderhandelingen die het bedrijf voert met het Amerikaanse Libbey. BSN wil haar dochter Royal Leerdam, de Nederlandse producent van tafelglas, aan het Amerikaanse bedrijf van serviesgoed en glaswerk verkopen. Bij een eventuele overname zijn 370 werknemers betrokken.

Gerti van Valkenburg, vakgroepbestuurder van CNV Steen en glas: "Ik wil bij een overname de garantie dat de werkgelegenheid in stand blijft. En dat de huidige arbeidsvoorwaarden voor de werknemers blijven gelden. Verder is deze mededeling voor mij geen verrassing. BSN Glasspack is al langer bezig haar dochter Royal Leerdam zodanig vorm te geven dat het mogelijk is om het als aparte eenheid te verkopen. Daarnaast is het ook duidelijk dat tafelglas geen kernactiviteit is van BSN. BSN is gespecialiseerd in verpakkingsglas, zoals flessen en potten."
De afdeling die het kristallen glaswerk produceert, blijft in handen van BSN. Libbey wil dat Royal Leerdam als zelfstandig bedrijf voor de Europese markt blijft produceren, om zo hun afzetmarkt te vergroten.

Nadere inlichtingen:

Gerti van Valkenburg, vakgroepbestuurder voor CNV Steen en glas 010 - 4550050