Ingezonden persbericht

Jeugdopleiding TOP-Oss krijgt drie sterren


OSS - De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, heeft de jeugdopleiding van TOP-Oss onlangs drie sterren toegekend. Na een vier maanden durend onderzoek door Jurgen Frunt en Bas van Rossum kwamen zij samen met de KNVB tot de conclusie dat de club zich kan meten met het niveau van de kweekvijvers van AZ, De Graafschap, FC Groningen, RKC en Heerenveen. TOP-Oss kreeg net als ADO Den Haag, FC Volendam, MVV en Helmond Sport drie sterren en deelt daarmee de tweede plaats in de Gouden Gids Divisie. Alleen het Limburgse Fortuna Sittard scoorde met het maximale aantal van vier sterren nog beter.

In navolging van andere clubs uit het betaalde voetbal, heeft TOP-Oss haar jeugdopleiding in de afgelopen maanden laten certificeren. De door de voetbalbond gehanteerde criteria voor certificering betroffen onderdelen op het gebied van onder meer visie, opleiding, scouting en ondersteuning. De drie sterren vormen volgens het management en technische staf van TOP-Oss de basis om als professionele voetbalorganisatie in de toekomst aantrekkingskracht uit te blijven oefenen op de talentvolle jeugd van Oss en regiogemeenten.

Bij TOP-Oss spelen momenteel 164 jeugdspelers in de diverse elftallen. De club ziet de certificering door de KNVB als mijlpaal in de jonge geschiedenis van haar opleiding en een eerste stap in de richting van verdere professionalisering.