Nieuwsbericht

vrijdag, 6 december 2002, 15.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, donderdag 5 december 2002.
Donderdagmiddag tussen 13.00 en 14.30 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Middenweg. De controle was speciaal gericht op snelheidsovertredingen en het niet dragen van de autogordel. Voorwat dat laatste betreft werden 12 bestuurders bekeurd. Er reden twee autobestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Dronken autobestuurders veroorzaakt aanrijding
Castricum, donderdag 5 december 2002.
Donderdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Provincialeweg N203. De bestuurder van een personenauto, een 58-jarige man uit Haarlem, botste met zijn auto tegen een voor hem stilstaande auto die hij te laat opmerkte. Bij controle bleek dat de Haarlemmer alcohol had gedronken. Hij blies 605 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. In verband met het alcoholgebruik en het feit dat de verdacht een aanrijding had veroorzaakt werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbrekers betrapt bij inbraak winkelbedrijf
Castricum, vrijdag 6 december 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag ontdekte een bewaker van een particuliere beveiligingsdienst dat er werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Geesterduin. Hij waarschuwde de politie die een onderzoek instelde. Op het dak werden vijf personen aangetroffen die bezig waren zich een toegang te verschaffen in de winkel. Bij het zien van de politie kozen de vijf het hazenpad en verdwenen in een donkerkleurige stationwagen mogelijk van het merk Audi. Via de Zeeweg verdween de auto. Een aantal politieauto's zetten een achtervolging in. Via Uitgeest reed de auto richting Zaanstad. Daar werd het voertuig uit het oog verloren. Door het snelle optreden van de beveiligingsambtenaar kon een inbraak worden voorkomen en bleef het bij een poging.

NOORDKOP

Vernielingen en diefstal uit auto's
Wieringerwerf, donderdag 5 december 2002.
Vandaag heeft een medewerker van een bedrijf aan de Stek aangifte gedaan van vernielingen en diefstallen uit auto's die geparkeerd stonden op het terrein van het bedrijf. Dit terrein is omgeven door een hekwerk waar de daders overheen zijn geklommen. Van drie auto werden ramen vernield waardoor men in de voertuigen kon komen. Uit deze auto's werden de airbags ontvreemd (totaal 5). Door het wegnemen van de airbags werden tevens flinke vernielingen gepleegd. De totale schade is niet bekend.

Man mishandeld.
Den Helder, donderdag 2 december 2002.
Vandaag heeft een 45-jarige man uit Den Helder aangifte gedaan van mishandeling. Deze vond plaats op dinsdag 3 december in de Eendrachtstraat. Het slachtoffer was bezig met het inladen van een bromfiets waarvan hij dacht dat het zijn bromfiets was die enige tijd geleden was gestolen. Terwijl hij daar mee bezig was kwam een groep jongens aanlopen die de man begonnen te slaan en te schoppen. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Hij heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De man verklaarde dat hij zich weinig van het voorval kan herinneren. Hij kan ook geen signalement geven van de daders. Mogelijk waren er getuigen van deze mishandeling. Zij worden verzocht contract op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844.

Inbraak in auto's
Hippolytushoef, vrijdag 6 december 2002.
Tussen donderdagmiddag 16.00 uur en vrijdagmorgen 06.30 uur werd ingebroken in een zestal auto's die geparkeerd stonden op de Burg. C.J. Schellingerlaan, Lupinenstraat en de Irisstraat. In alle gevallen werd het slot in een van de portieren vernield waarna men in de auto kon komen. Uit alle auto's werd audioapparatuur weggenomen. Ook een auto die geparkeerd stond op de Jasmijnstraat werd bezocht door het dievengilde. Hier bleef het echter bij een poging tot inbraak. Gezien het tijdstip van de inbraken en de plaatsen waar de auto's geparkeerd stonden is het zeer aannemelijk dat de inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

WESTFRIESLAND

Ongeval met letsel
Spanbroek, donderdag 5 december 2002.
Op donderdagmiddag omstreeks 15.10 uur raakte een 20-jarige man gewond bij een aanrijding op de Kaag in Spanbroek. De man reed in een personenauto over Kaag (komende uit de richting Obdam). Na een inhaalmanoeuvre raakte hij met zijn auto in de berm. De auto raakte in de slip en botste op een oprit van een woning tegen een geparkeerd staande auto. Door de klap raakten beide voertuigen in de naast de oprit gelegen sloot, waarbij de auto van het slachtoffer aan de overzijde van de sloot tot stilstand kwam. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Een gewaarschuwde traumaheli heeft ter plaatse assistentie verleend. De brandweer moest ter plaatse komen om het slachtoffer uit zijn auto te bevrijden.

Alcoholcontrole
Medemblik, vrijdag 6 december 2002.
Op vrijdagmorgen omstreeks 00.35 uur werd op de Hoogesteeg te Medemblik een 33-jarige man uit Coevorden in een bedrijfsauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 755 ugl. Dat is ruim die maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal, terwijl ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Gewapende overval
Zwaag, vrijdag 6 december 2002.
Op vrijdagmorgen omstreeks 05.00 uur werd het postagentschap van een ochtendblad overvallen. Het agentschap is gevestigd aan de Oude Veiling te Zwaag. Een 51-jarige vrouw uit Hoogwoud was in het pand aan het werk, toen twee mannen het kantoor binnenkwamen. Een van hen bedreigde de vrouw met een vuurwapen. Toen de vrouw haar eigen geld had afgegeven verdwenen de mannen weer op een scooter. De gealarmeerde politie heeft de omgeving afgezocht, maar geen verdachten meer aangetroffen.
De overvallers zijn twee negroïde mannen in de leeftijd van 25 tot 30 jaar. De enen was gekleed in een spijkerjack en droeg een zwart gehaakt petje. De andere droeg een donkerkleurig jack en een lichtblauw gehaakt petje.