CMG


Recovery Assistant van CMG ondersteunt General Electric Plastics bij het ziekteverzuimbeleid

Complete intranetoplossing helpt organisaties bij het voldoen aan de eisen van de 'Wet Verbetering Poortwachter'

Amstelveen, 6 december 2002 - General Electric Plastics (GEP), producent van plasticmaterialen uit Bergen op Zoom, heeft begin deze maand een nieuwe intranetoplossing in gebruik genomen, waarmee het bedrijf het ziekteverzuimbeleid kan ondersteunen en de kosten die hiermee gemoeid zijn, kan terugbrengen. De door CMG ontwikkelde intranetoplossing Recovery Assistant helpt het bedrijf tevens om te voldoen aan de regels van de Wet Verbetering Poortwachter. In deze wet wordt bepaald aan welke voorwaarden een organisatie zich dient te houden op het gebied van ziekteverzuim en het voorkomen van langdurige arbeidsongeschiktheid.

Ten gevolge van de Wet Verbetering Poortwachter zag GE Plastics een sterke toename in de werkzaamheden en verplichtingen voor de arbodienst. Vanwege de hiermee gepaard gaande kosten én de strengere sancties die de nieuwe wet voorschrijft als een bedrijf niet aan de gestelde eisen voldoet, besloot GE Plastics op zoek te gaan naar een oplossing die hen hierbij zou kunnen helpen.

Henri Hendrickx, bedrijfsarts en manager Arbo-dienst van General Electric Plastics: "We hebben eerst gekeken of we zelf een oplossing konden ontwikkelen op basis van onze database. Dat voldeed niet en na een wereldwijde tender zijn we bij CMG en de intranetoplossing Recovery Assistant uitgekomen."

Recovery Assistant is speciaal ontwikkeld met het oog op de Wet Verbetering Poortwachter, die op 1 april j.l. in werking is getreden. Deze wet bepaalt wat werkgevers, werknemers en Arbo-diensten moeten doen om te voorkomen dat langdurige ziekte leidt tot arbeidsongeschiktheid, zoals het regelmatig contact houden met de zieke werknemer. Recovery Assistant helpt bedrijven bij het aanmelden en registreren van zieke werknemers, het controleren en rapporteren over de status en voortgang, en het onderhouden van contact tussen werkgever, werknemer en Arbo-dienst. Het systeem houdt hierbij rekening met regelgeving op het gebied van privacy.

Na ziekmelding stuurt de applicatie automatisch de benodigde formulieren - voor probleemanalyse, medische gegevens of het reïntegratieplan - naar de relevante personen. Vervolgens worden de leidinggevenden en de bedrijfsarts er automatisch aan herinnerd om regelmatig contact op te nemen met de zieke werknemer. Daarnaast geeft de intranetapplicatie een aantal links naar aanvullende informatie, bijvoorbeeld over het terugdringen van ziekteverzuim. Ook voorziet Recovery Assistant in managementinformatie, zoals procesoverzichten van specifieke cases, overzichten van de ziek gemelde personen en overzichten van de case-managers en hun cases.

"Met Recovery Assistant kunnen we op tijd de acties uitvoeren die de Wet Verbetering Poortwachter voorschrijft," aldus Hendrickx . "De meeste kostenbesparingen en efficiencywinst denken we echter te behalen doordat we ons eigen ziekteverzuimbeleid efficiënt kunnen ondersteunen met deze oplossing. We hebben met 3,5 procent een laag ziekteverzuim en deze applicatie zal ons helpen om dat percentage vast te houden."

CMG
CMG plc, een wereldwijd opererende ICT-groep (Informatie- en CommunicatieTechnologie), is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor Mobile Business, Advanced Security, Business Process Outsourcing en Advanced Payroll. CMG bevindt zich in het hart van de bedrijfskritische activiteiten van haar klanten en combineert daarbij branchekennis en technische expertise met praktijkgerichte innovatie. CMG streeft naar de hoogste kwaliteit in dienstverlening. Dit komt tot uiting in een compleet service aanbod, uiteenlopend van managementadviezen, systeemontwikkeling en systeemintegratie tot extern beheer van specifieke bedrijfsprocessen. CMG is tevens een wereldwijde marktleider op het gebied van draadloos berichtenverkeer en mobiele Internetverbindingen.

CMG is opgericht in 1964, heeft meer dan 13.000 werknemers en ondersteunt klanten in meer dan 20 landen over de gehele wereld. CMG plc is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.cmg.com.