Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bekende Nederlanders spelen 'Wie Wat Waar' voor Warchild

Hilversum, 6 december 2003 - Van 9 tot en met 20 december spelen bekende Nederlanders iedere middag tussen 12 en 2 het spel Wie Wat Waar voor Warchild in het programma van Tim Klijn. De opbrengst van deze twee weken Wie Wat Waar met bekende Nederlanders komen geheel ten gunste van Warchild. De aftrap zal aanstaande maandag door Marco Borsato worden verzorgd, de enige echte ambassadeur van Warchild.

In het spel Wie Wat Waar maken luisteraars iedere dag kans op ¬ 1.000,- door vier rondes lang drie vragen goed te beantwoorden: een Wie-, Wat en een Waar-vraag. Het spel wordt iedere dag gespeeld in het populaire radioprogramma van Radio 538 deejay Tim Klijn. De opbrengsten van de komende twee weken zijn volledig voor Warchild.

BN'ers

Andere BN'ers die Marco Borsato zullen volgen zijn onder andere Acda en de Munnik, DJ Tiësto, Annemarie Thomas en Peter R. de Vries. Voor deze gelegenheid heeft Radio 538 de opbrengst per ronde verhoogt: iedere kandidaat kan maximaal 4.500 euro verdienen voor Warchild. Op vrijdag 20 december speelt Erik de Zwart het spel Wie Wat Waar en maakt het eindbedrag bekend. De eerste ronde gaat over algemene kennis met een terugblik op het jaar 2002 en de tweede ronde gaat over het specialisme van de BN'er, zoals sport of showbizz.

Erik de Zwart: "Het idee is ontstaan naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Radio 538. Radio 538 is in de afgelopen tien jaar enorm gegroeid en is nu het tweede station van Nederland. We willen een deel van dat succes dan ook delen met een goed doel zoals Warchild. We hopen op 20 december een mooi bedrag te kunnen overhandigen aan Warchild."

Radio = 538

Radio 538 is in heel Nederland via de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Zeeland/ Randstad en ver daar buiten: 101.2 FM, Rotterdam/ Den Haag/ Eindhoven/ Arnhem/ Nijmegen/ Utrecht en omgeving: 101.5 FM, Eindhoven: 101.6 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM. Meer informatie is te vinden op de internetsite www.radio538.nl.

be370a.jpg

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht