Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB en SAS starten strategische samenwerking

Amsterdam, 6 december 2002 - ZyLAB Technologies BV, ontwikkelaar van innovatieve document imaging and full-text retrieval systemen, en SAS Institute B.V. zijn een strategische samenwerking gestart. Doel van de samenwerking tussen ZyLAB en SAS is het creëren van synergie bij het aanbieden van geavanceerde en complete oplossingen op het gebied van data-mining en text-mining.

"Na het scannen van de brondocumenten in ZyIMAGE, levert onze technologie voor automatische onderwerpidentificatie, -vertaling en -samenvatting een dusdanig rijke combinatie van gestructureerde en ongestructureerde gegevens aan het SAS-systeem, dat die goed kan worden gebruikt voor data-mining", zegt Dr Ir. Jan. Scholtes, directeur van ZyLAB Technologies B.V. "Bovendien biedt ZyLAB de SAS-gebruikers de mogelijkheid om 100% identieke kopieën van de brondocumenten op te zoeken met behulp van onze onderscheiden zoeksoftware. Ik ben erg enthousiast over de samenwerking, die van belang is voor zowel onze als de SAS-gebruikers, omdat deze het beste van twee werelden biedt."

"De eerste stap in de samenwerking is een gezamenlijke workshop die gepland staat voor januari 2003 en die bedoeld is om de bestaande gebruikers van ZyLAB en van SAS vertrouwd te maken met de mogelijkheden van de beide technologieën", zegt Jeroen Dijkxhoorn MSc, Product Sales Representative van het SAS Institute B.V. "Het is echt een heel snelle zoekmachine, beter kan niet. Dat geldt ook voor de service en support", aldus Libby Drew van SAS Software Ltd. in het Verenigd Koninkrijk, die de software al sinds 2001 gebruikt.

Over SAS
SAS is marktleider op het gebied van het leveren van een nieuwe generatie business intelligence software en -diensten voor het verzorgen van echte 'ondernemingskennis'. SAS-oplossingen worden op meer dan 39.000 locaties - waaronder 98 van de grootste 100 bedrijven op de Fortune 500 lijst - gebruikt voor het ontwikkelen van meer winstgevende relaties tussen klanten en leveranciers; om betere, meer accurate en beter gefundeerde besluiten te kunnen nemen; en om organisaties verder vooruit te helpen. SAS is de enige leverancier die toonaangevende data-warehousing-, analyse- en traditionele Business Intelligence-toepassingen volledig integreert om zo kennis te creëren uit enorme hoeveelheden gegevens. Al meer dan 25 jaar levert SAS The Power to Know® aan klanten over de gehele wereld. Meer informatie kan worden gevonden op www.sas.com.

Over ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. In 1983 was ZyLAB de eerste met een volledig programma voor full-text retrieval in een PC-omgeving genaamd ZyINDEX. ZyINDEX was met name geliefd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronisch files in PC omgevingen. Sinds 1991 concentreert ZyLAB al haar ontwikkeling en marketing op ZyIMAGE, gericht op het leveren van de beste zoekmachine voor papieren documenten. Hierdoor heeft ZyLAB nu een complete oplossing voor het archiveren, doorzoeken, vinden, organiseren, delen en reproduceren van alle papieren én elektronisch kantoor documenten met een ongeëvenaard gebruiksgemak.
Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 700.000 licenties verkocht en heeft operationele installaties op meer dan 7.500 verschillende locaties. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Alle software wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie kan worden gevonden op www.zylab.nl.
Voor redactionele informatie:
PB2102
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.