Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 6-12-2002 Mediaberichten 6 december (laatste berichten)

Zeventien dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week zeventien automobilisten betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Ell, Venlo, Maasbracht, Bergen, Leunen, Roermond, Steyl, Tegelen, Venray, Posterholt, Maria Hoop, Baarlo, Afferden, Baexem en Blerick.

Op de Bergstraat in Tegelen heeft de politie een 40-jarige automobilist uit Tegelen aangehouden die dronken achter het stuur lag te slapen. De man stond met zijn auto op de kruising met de Erkenkamp en lag te slapen. Door omstanders werd de motor uitgezet waarna een ambulance werd gewaarschuwd. Het ambulancepersoneel constateerde dat de man teveel had gedronken en droeg hem over aan de politie. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd.

Bij een controle op de Windhond in Tegelen heeft de politie 89 blaastesten afgenomen. Daarbij zijn geen overtredingen geconstateerd.

De overige dronken bestuurders kregen rijverboden voor de duur variërend van 1 tot 12 uur.

296 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft bij verkeerscontroles in Tegelen, Neer, Ospel, Weert, Lottum, Roermond, Maasbracht en Stevensweert 296 bekeuringen uitgeschreven.

TEGELEN Op diverse locaties heeft de politie donderdagmiddag tien bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (4) en diverse andere overtredingen.

NEER - Op de Napoleonsweg heeft het Verkeershandhavingsteam donderdag 142 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 2370 gecontroleerde voertuigen bedroeg 84 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 187,00.

OSPEL Op Klaarstraat heeft de politie donderdagmorgen elf bekeuringen uitgeschreven voor fietsen zonder licht.

WEERT Op de Eindhovenseweg en de Schoutlaan heeft de politie vrijdagmorgen vijf fietsers bekeurd voor fietsen zonder licht.

Op de Houtsberg zijn donderdagmorgen twaalf bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 265 gecontroleerde voertuigen is niet bekend. Ter plaatse is maximaal 80 km/uur toegestaan.

Op de Helmondseweg zijn donderdagmiddag 26 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 576 gecontroleerde voertuigen is niet bekend. Ter plaatse is maximaal 80 toegestaan.

LOTTUM Op de Horsterdijk zijn donderdagmorgen vijftien bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor fietsen zonder licht (12) en diverse andere overtredingen.

ROERMOND - Op de Roerderweg zijn donderdagmiddag tien bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 231 gecontroleerde voertuigen bedroeg 68 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 63,00.

MAASBRACHT - Op de Stevensweerterweg zijn donderdagmiddag 44 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 181 gecontroleerde voertuigen bedroeg 101 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

STEVENSWEERT - Op het verlengde van de Oude Maasweg zijn donderdagmiddag 21 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 127 gecontroleerde voertuigen bedroeg 124 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.