Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams Economieminister Jaak GABRIELS keurde de Vlaamse regering op 18 oktober 2002 een voorontwerp van besluit betreffende de peterschaps- projecten principieel goed met het oog op adviesaanvraag aan de SERV. Na aanpassing aan de bemerkingen van de SERV keurt de Vlaamse regering dit besluit nu opnieuw principieel goed, zodat het voor advies kan worden voorgelegd aan de Raad van State.

Peterschapsprojecten zijn georganiseerde vormen van ervaringsuitwisseling tussen bedrijfsleiders onder leiding van zogenaamde 'peters', ervaren bedrijfsleiders of kaders van grotere onderneming. Zo kunnen ze tot een grotere professionalisering van hun bedrijfsvoering komen. Dergelijke projecten kunnen tot maximaal 70% van hun aanvaarde kosten en maximaal 99.000 euro per jaar gesubsidieerd worden door de Vlaamse overheid.

Het op 18 oktober 2002 voor een eerste maal goedgekeurde voorstel houdt een bijsturing en uitbreiding van deze subsidiëring in. Zo wordt er een tussenkomst voorzien in de inschrijvingskost van de deelnemers via het gebruik van de opleidingscheques, en krijgen de organisatoren een bijkomende subsidie. Daarnaast wordt de doelgroep van enkel KMO's uitgebreid tot de grote ondernemingen.

De aanpassingen aan de bemerkingen van de SERV behelzen een aanpassing van de definitie, een verlaging van de minimum-drempel tot erkenning van 80 naar 60 bedrijven en een vereenvoudiging van de overgangsmaatregelen van het oude naar het nieuwe systeem. Deze beslissing kadert in de uitvoering van het Actieplan Ondernemen van de Vlaamse minister van Economie, Jaak Gabriels.

persinfo : Mark Vanleeuw, woordvoerder van Vlaams minister Gabriels - tel. 02- 553 12 33 e-mail: persdienst.gabriels@vlaanderen.be
---