Akzo Nobel


Akzo Nobel volledig eigenaar van ECI Elektro-Chemie GmbH

Arnhem, 6 december 2002 Akzo Nobel Base Chemicals heeft overeenstemming bereikt met het Duitse TUI-concern om volledig eigenaar te worden van ECI Elektro-Chemie GmbH (ECI). Akzo Nobel en TUI hadden beide een 50%-deelname in de onderneming. De overname gebeurt met terugwerkende kracht per 1 oktober 2002.

ECI produceert chloor, natronloog en afgeleide producten in Bitterfeld en Ibbenbüren. Het bedrijf heeft een totale jaaromzet van EUR 90 mln en telt ongeveer 240 medewerkers.

Dag Strömqvist, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de chemische activiteiten: De overname van de resterende 50% is een goede aanvulling. ECI is een sterke geldgenerator en versterkt de positie van Base Chemicals in de Duitse markt aanzienlijk. Met name onze positie op het gebied van natronloog en waterzuiveringsproducten wordt verbeterd. Als volledig eigenaar kunnen wij belangrijke synergievoordelen realiseren.

Akzo Nobel Base Chemicals speelt in West-Europa een belangrijke rol bij de productie van chloor, natronloog en aanverwante chemicaliën. De business unit heeft twee productielocaties in Zweden (Bohus en Skoghall) en drie in Nederland (Delfzijl, Hengelo en Rotterdam). Bij Base Chemicals werken circa 1.600 medewerkers. De jaaromzet bedraagt EUR 465 mln.

Internet: www.akzonobel.nl; www.basechemicals.com

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343