Ingezonden persbericht

Numac neemt TM Noten over

BELFELD, 20021204 -- Numac Nederland, specialist in machineonderhoud met een landelijk dekkend vestigingennetwerk, heeft in beginsel overeenstemming bereikt over de acquisitie van T.M. Noten, leverancier en serviceorganisatie op het gebied van transportbanden. De overname past in de strategie van Numac om totaaloplossingen op het gebied van onderhoud aan te bieden aan industriële bedrijven. T.M. Noten zal als onderdeel van Numac onder haar eigen naam blijven opereren.

Na de overname telt de Numac-organisatie ca. 600 medewerkers, waarvan er 35 werkzaam zijn bij T.M. Noten. De vele gezamenlijke klanten van Numac en T.M. Noten kunnen door deze overname bij één leverancier terecht voor het totaal-onderhoud aan hun complete machinepark, inclusief interne transportsystemen. Tezamen met de twee vestigingen van T.M. Noten in Belfeld en Lochem zal Numac vanuit 16 regionale vestigingen in Nederland en vestigingen in Duitsland en België opereren.

Numac is een, sinds 1984, gezond groeiende technische dienstverlener met als hoofdactiviteit machineonderhoud. De organisatie stelt zich ten doel de productie-processen van haar klanten zo ongestoord mogelijk te laten verlopen door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardig onderhoud. Daarnaast levert Numac op maat adviezen en in eigen beheer ontwikkelde software ter ondersteuning en verbetering van onderhouds- en productieprocessen. De klanten van Numac bevinden zich in vrijwel alle industrieën met een nadruk op de voedingsmiddelenindustrie, procesindustrie, papier- en kartonnage-industrie, metaalindustrie, energie en afvalverwerking.

T.M. Noten levert al meer dan 75 jaar kwaliteit en vakmanschap als leverancier en serviceorganisatie op het gebied van verkoop, montage en onderhoud van transportbanden en -systemen. Deze transportbanden en -systemen worden onder andere toegepast in de voedingsmiddelen- en procesindustrie, papier- en kartonnage-industrie, agrarische industrie, in de bouw en bij afvalverwerking en recycling. Voor de twee laatstgenoemde industrieën evenals voor de grondstoffen-industrie is T.M. Noten eveneens een toonaangevende leverancier van zeven.

T.M. Noten was al langer op zoek naar aansluiting bij een strategische partner. Voor het 75-jarige familiebedrijf Noten heeft continuïteit en groeimogelijkheden steeds centraal gestaan bij het zoeken naar een geschikte overnamepartner.



Ingezonden persbericht