Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 6-12-2002 3e Persbericht 6 december 2002

Eindhoven: Verkeersongeval

Een 71-jarige Eindhovenaar is vrijdagmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Noord Brabantlaan. Het slachtoffer stak een voetgangersoversteekplaats over . Hij werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 74-jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer is met schouderletsel naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Eindhoven:Diefstal auto
Vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur is op het Winkelcentrum Woensel een rode Honda Accord Sedan met het kenteken ST-GR-63 gestolen.

Deurne: Jongen omgekomen bij treinongeval
De 12-jarige Bjorn Willigendael uit Helmond is vrijdagmiddag rond 16.30 uur om het leven gekomen toen hij op zijn fiets de bewaakte en gesloten spoorwegovergang aan de Binderendreef in Deurne overstak. Samen met een andere jongen stond hij in eerste instantie te wachten voor de gesloten spoorwegovergang. Uit de richting Deurne naderde een trein. De kinderen dachten nog voor die trein te kunnen oversteken. Een vriendje stak over en daarna volgde het slachtoffer. Hij werd gegrepen door een trein die uit de richting van Helmond kwam. Het kind overleed ter plaatse. Er is slachtofferhulp geregeld voor diverse omstanders, waaronder kinderen. Getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie kunnen, ook indien ze slachtofferhulp wensen, contact opnemen met de politie in Deurne tel. 0900 8844.

Best: Snelheidscontrole
In best is vrijdagmiddag op de Willem de Zwijgerweg een snelheidscontrole gehouden. De politie gebruikte daarbij een lasergun. Er zijn elf automobilisten op de bon gezet. De snelste reed 81 km/u Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Lieshout: Diefstal auto
Vrijdag overdag is op de Deensehoek in Lieshout een groene Toyota Landcruiser met het Duitse kenteken NE-M 736 gestolen.