Gemeente Almere

Eerste paal geslagen nieuwe brandweerkazerne

Na twee jaar van voorbereiding start de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Almere Buiten. Op vrijdag 6 december a.s. rond 19.00 uur wordt hiervoor symbolisch de eerste paal geslagen door de stadsdeelmanager van Almere Buiten, Frans Meijer en het hoofd vrijwillig deelkorps Almere Buiten, Paul Pels.

Bij de ontwikkeling van deze kazerne is rekening gehouden met de verdere groei van het stadsdeel Buiten en de mogelijke uitbreiding van het materieel voor de brandweer. Voorlopig biedt de nieuwe kazerne plaats aan een blus- en een hulpverleningsvoertuig. De vrijwilligers van deelkorps Buiten krijgen in deze kazerne beschikking over kantoorruimten, ruimten voor persoonlijke verzorging, een vergaderruimte, kantine, grote voertuighal, onderhoudsruimten en dergelijke. De nieuwe brandweerkazerne voldoet aan de Arbo-normen, zo is er o.a. een duidelijke scheiding aangebracht tussen vuil en schoon gebied.

De nieuwe kantoorruimte zal tevens plaats bieden aan de medewerkers van het deelkorps Repressieve Ondersteuning. Zij gaan zich o.a. bezig houden met de handhaving van gebruiksvergunningen, brandkraancontroles, etc. in stadsdeel Almere Buiten.

Naar verwachting neemt de brandweer de nieuwe kazerne eind volgend jaar in gebruik.

De huidige brandweerkazerne in Almere Buiten bevindt zich al 12 jaar in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Hopperzuigerstraat. Deze accommodatie is momenteel voor het deelkorps niet meer optimaal. Door de groei van Almere Buiten ligt deze locatie niet meer centraal, zoals noodzakelijk voor het bieden van de hulpverlening door Brandweer Almere