06/12 /2002 Boeing implementeert iBaan om de 757 nog efficiënter te produceren
Systeem op basis van iBaan Enterprise maakt gegevens direct toegankelijk in de hele supply chain

Barneveld, 6 december 2002 - Baan, onderdeel van Invensys en aanbieder van oplossingen voor industriële ondernemingen, en Boeing maken de succesvolle implementatie bekend van de Baan oplossing voor enterprise resource planning (ERP) versie 5.1a ten behoeve van de productie van het nieuwe passagiersvliegtuig Boeing 757.

De iBaan Enterprise implementatie van Boeing is een ERP-oplossing voor grote industriële producenten en omvat de iBaan modules Purchase & Sales Schedules en Assembly Line Control. De implementatie maakt ook gebruik van nieuwe iBaan technologieën voor best-of-breed ERP-functionaliteit, waardoor Boeing nu ook iBaan OpenWorld in de implementatie kan opnemen. Dit biedt integratiemogelijkheden op basis van XML, waarmee gebruikers over grotere flexibiliteit beschikken om verschillende applicaties in realtime met hun ERP-systemen te verbinden of juist los te koppelen.

"Dankzij de implementatie van een uitgebreide iBaan oplossing voor de gehele IT-kant van de 757-productie hebben we nu directe toegang tot alle gegevens van de productielijn en de supply chain, van begin tot eind", zegt Michele Martin, Information Systems Director voor ERP en Supply Chain Systems bij Boeing. "Dit biedt ons uitgebreide nieuwe productiemogelijkheden die leiden tot een aanzienlijke verhoging van de efficiency en een verlaging van de kosten - twee factoren die van essentieel belang zijn in een markt waar de concurrentie steeds heviger wordt."

"Bij Baan zijn we zeer ingenomen met het vertrouwen dat Boeing in ons stelt door iBaan Enterprise te implementeren voor de productie van de 757", zegt Susan Heystee, executive vice president, Worldwide Solution Sales and Delivery Baan. "Wij vertrouwen erop dat deze toonaangevende producten en de uitstekende service die we Boeing al jaren bieden, een bijdrage kunnen leveren aan het vasthouden en uitbreiden van de leidende positie van Boeing in de civiele vliegtuigbouw."

Ernie Eichenbaum, Vice President Global Marketing bij Baan: "De relatie tussen Boeing en Baan is gebaseerd op samenwerking in de ware zin van het woord. Beide ondernemingen spanning zich in om elkaar toegevoegde waarde te bieden. Het is onze doelstelling de instrumenten aan te reiken waarmee Boeing haar bedrijfsprocessen kan versnellen, om zodoende tijd en geld uit te sparen."

De implementatie van het iBaan Enterprise systeem op de productielocatie van de 757 begon in november 2001 en was voltooid in juli 2002.

Baan werkt al acht jaar met Boeing
De relatie tussen Boeing en Baan gaat terug tot 1994. Baan Enterprise wordt op grote schaal gebruikt als ERP-technologie in verschillende vestigingen van de civiele divisie van Boeing. Daarnaast worden iBaan for Aerospace and Defense oplossingen door Boeing gebruikt voor twee projecten in de defensietak van het bedrijf. Baan verzorgt ook onsite support op zakelijk, functioneel en technisch gebied in verscheidene vestigingen van Boeing.
De Boeing 757 serie bestaat uit de 757-200 voor 194 passagiers, the 757-300 voor 243 passagiers en het vrachttoestel 757-200.

Boeing
Boeing is het grootste bedrijf ter wereld in de lucht- en ruimtevaartindustrie, met een geschiedenis die de volledige luchtvaarthistorie weerspiegelt. Boeing is de grootste producent van satellieten, commerciële vliegtuigen en militaire toestellen. Het bedrijf is al meer dan veertig jaar marktleider op het gebied van de burgerluchtvaart. Ook is Boeing wereldwijd marktleider voor luchtafweer, bemande ruimtevaart en lanceerinrichtingen. Qua omzet is Boeing de grootste exporteur van de Verenigde Staten. Het in Chicago gevestigde bedrijf is wereldwijd aanwezig, met klanten in 145 verschillende landen, werknemers in meer dan 60 landen en activiteiten in 26 Amerikaanse staten. De omzet van de onderneming bedroeg in 2001 USD 58 miljard.

Over Baan:
Baan helpt industriële ondernemingen bij het optimaliseren van hun bedrijfsstrategie, zodat zij kunnen concurreren in de kennisgestuurde 'netwerkeconomie' die steeds hogere eisen stelt ten aanzien van informatie, integratie en samenwerking. De krachtige, open softwaresuite iBaan bestaat uit internetoplossingen die een ondersteuning vormen voor organisaties in de industrie, logistiek, dienstverlening en engineering. Baan zorgt voor een hechtere integratie van complexe processen, nauwere samenwerking in de gehele waardeketen en verbeterde, bedrijfsbrede toegankelijkheid van transactie- en analysegegevens. Baan heeft wereldwijd meer dan 15.000 klanten en is onderdeel van de divisie Production Management van het Britse Invensys.