Van der Hoop Effektenbank NV

Persbericht

van der Hoop Effektenbank N.V.

Van der Hoop Effektenbank en haar dochterbedrijf First Alliance Trust hebben uitvoering gegeven aan de reeds bij de halfjaarcijfers aangekondigde reorganisatie. Voor 17 van de in totaal 126 medewerkers wordt ontbinding van de arbeidsovereenkomst aangevraagd. Door deze reorganisatie alsmede door de invoering van een aantal andere kostenbeperkende maatregelen wordt een besparing op jaarbasis gerealiseerd van ¤ 2 mln.

Genoemde nieuwe maatregelen zijn noodzakelijk gebleken vanwege de sterk teruggelopen inkomsten op de voor van der Hoop belangrijkste markten. Nadat het activiteitenniveau van de particuliere belegger al sterk was teruggelopen in 2001 was in 2002 sprake van verder inkrimpende omzetten.

Voor de reorganisatie is een bedrag uitgetrokken van ¤ 650.000,--. De Raad van Bestuur verwacht het boekjaar 2002 desalniettemin te kunnen afsluiten met een bescheiden positief resultaat.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer Peter van Hooijdonk, betreurt het, dat gedwongen door tegenvallende beursontwikkelingen, voor het tweede opeenvolgende jaar ingrijpende maatregelen niet konden uitblijven. "Ook al zou het marktbeeld in 2003 wijzigen en de economie aantrekken, dan nog is het enthousiasme bij menig particulier om actief te beleggen voorlopig niet terug. Nu de inkomsten uit een belangrijk onderdeel van de bank structureel terugvallen, verwachten onze aandeelhouders dat wij de tering naar de nering zetten. Het is derhalve onontkoombaar onze private banking activiteiten structureel anders in te richten. De reorganisatie gaat dan ook niet alleen gepaard met ontslagen, maar tevens met een herschikking van het productenaanbod voor de particuliere belegger. Hierbij wordt niet alleen beter ingespeeld op de wensen van onze relaties maar tegelijkertijd wordt tevens rekening gehouden met de steeds verder toenemende eisen uit hoofde van de zorgplicht. Ook binnen het trustbedrijf zijn keuzes gemaakt. First Alliance Trust wil de toegevoegde waarde aan relaties verbreden en heeft in het verlengde van die beslissing afscheid moeten nemen van een aantal medewerkers. Twee belangrijke onderdelen van van der Hoop gaan daardoor leaner en meaner 2003 in. Gegeven het feit dat de andere afdelingen van de bank goed draaien, en de kostenbasis fors wordt verlaagd, ziet de Raad van Bestuur de resultaatsontwikkelingen in 2003 met vertrouwen tegemoet."

Amsterdam

Raad van Bestuur

Voor nadere inlichtingen:
Mr. S.P.G.M. van Hooijdonk
Prof. dr. Ph.A. Stork
Tel. 020-5226046