Oad reizen


* Holten, 6 december 2002

Caribisch gebied nieuw speerpunt voor Oad Reizen

Reisorganisatie Oad Reizen komt voor zomer 2003 met een geheel nieuw Caribbean-programma. Nog voor de jaarwisseling verschijnt een 132 pagina's omvattende Caribbean-gids. Het Oad-programma beperkt zich in eerste instantie tot de bestemmingen Cuba, Dominicaanse Republiek, Costa Rica en Jamaica. Naast een breed pakket strandvakanties biedt Oad op de genoemde bestemmingen ook individuele en groepsreizen aan. De verantwoordelijke manager Giovanni Barbuio sluit niet uit dat aan een volgende editie nieuwe Caribische bestemmingen worden toegevoegd.

Witte vlek
Barbuio is in zijn nopjes met het nieuwe programma. "Oad heeft een sterke reputatie als het gaat om verre vakanties. De Caribbean was voor Oad nog één van de weinige 'witte vlekken' op de wereldkaart. We zijn al marktleider op landen als Indonesië, Mexico en Maleisië. Enkele van die bestemmingen staan momenteel onder druk door de internationale situatie. Daarom is een programma als de Caribbean een prima uitbreiding en een welkome aanvulling op het Oad-assortiment."

Uitgebreid programma
In de Dominicaanse Republiek concentreert Oad zich bijna geheel op strandvakanties. De noordkust rond Puerto Plata en de oostkust rond Punta Cana vormen de speerpunten van Oad. In Cuba vormen Varadero en Holguin / Guardalavaca de belangrijkste badplaatsen, maar om kennis te kunnen maken met de indrukwekkende couleur locale van Cuba, biedt Oad hier ook individuele en groepsreizen aan, alsmede overnachtingsmogelijkheden in Havana. Een bezoek aan Costa Rica zal over het algemeen in het teken van de natuur staan. Dus biedt Oad hier naast strandarrangementen aan de westkust ook talloze manieren aan om dit fascinerende land te ontdekken. Datzelfde geldt voor Jamaica, waar het strandgebeuren zich toespitst op Negril, Montego Bay, Runaway Bay en Ocho Rios. De vanafprijs voor een 9-daagse strandvakantie (incl. vlucht en all-inclusive hotel) naar de Dominicaanse Republiek bedraagt ¤ 899,-. Voor de avonturiers biedt Oad een startpakket, bestaande uit een vlucht naar San Jose (Costa Rica) en twee hotelovernachtingen vanaf ¤ 699,-.

Tips
Als geheime tips noemt Barbuio diverse individuele autorondreizen, waarbij je een privé-chauffeur èn een gids meekrijgt, een combinatiereis Cuba / Jamaica en een unieke salsa-excursiereis door Cuba.