Oad reizen


* Holten, 6 december 2002

Oad komt met twee luxe reizenprogramma's

Onder de naam Oad Excellent komt Oad Reizen in 2003 met een tweetal nieuwe programma's: Luxe Vliegreizen en Luxe Excursie- en Rondreizen. De programma's zijn vanaf begin januari verkrijgbaar bij de reisbureaus en lopen vanaf april tot en met oktober 2003. Speciaal voor het luxe excursie- en rondreizenprogramma schafte Oad Reizen een tweetal luxe touringcars aan, die onlangs werden geleverd.

Luxe vliegreizen
Aan Europa's mooiste stranden contracteerde Oad ruim 80 vier- en vijfsterrenhotels, voorzien van alle denkbare luxe. Volgens de verantwoordelijke manager Giovanni Barbuio voorziet deze gids in een groeiende behoefte. "Wij signaleren dat er vraag is naar tophotels aan de Middellandse Zee en op de Canarische Eilanden. Er is een steeds grotere groep consumenten die zichzelf graag verwent met een verblijf in een mooi gelegen resort met faciliteiten als een golfbaan, spa-club, shoppingmogelijkheden, beauty- en health center en dergelijke, waar vooral ook op culinair terrein veel te genieten valt. Dat zijn mensen die, al is 't maar één week per jaar, tot de happy few willen horen". Bang dat dit product zal lijden onder de economische recessie is Barbuio niet: "Er is en blijft altijd een categorie klanten die graag wat extra betalen voor een luxueuze vakantie". Om die klanten tegemoet te komen biedt Oad ook de mogelijkheid tot valet-parking op Schiphol, business class vliegen en gebruikmaking van de faciliteiten van de Schiphol-lounge.

Luxe excursie- en rondreizen
"Het luxe excursie- en rondreizenprogramma van Oad Reizen laat zich niet vergelijken met andere touringcarprogramma's, maar onderscheidt zich door de (gethematiseerde) reisprogramma's, het luxe touringcarvervoer en de keuze van vier- en vijfsterren verblijfsaccommodaties. Kortom, een gids die de klant laat kennismaken met een geheel andere wijze van reizen in groepsverband", aldus de voor dit programma verantwoordelijke manager Julius ter Haar.

De door Oad geselecteerde reizen staan in het teken van cultuur, kunst en couleur locale. Thema's rondom kunst in Vlaanderen, de Hanzesteden van Noord-Duitsland, de concertsteden Salzburg, Wenen en Praag, het Engeland van Shakespeare en het culinaire leven in de Elzas of de Bourgogne zijn op een luchtige wijze uitgewerkt tot boeiende reizen.

Speciaal voor deze nieuwe reizen ontwikkelde Oad een luxe touringcar. Comfort, gemak, service en veiligheid zijn de trefwoorden die op deze touringcar van toepassing zijn. Lederen fauteuils met veel beenruimte, uitstekende audiovisuele voorzieningen (DVD-speler, neerklapbare LCD-schermen, per stoel een audio-installatie met 6 kanaalkeuzes) en keuken aan boord maken het reizen wel heel erg genoeglijk... Oad selecteerde speciaal voor deze reizen een aantal uitstekende vier- en vijfsterrenhotels. Gerenommeerde hotels met een prima keuken, waar naar eigen keuze individueel of in groepsverband à la carte kan worden gedineerd.