Oad reizen


* Holten, 6 december 2002

Wintersportboekingen Frankrijk zwaar onder druk

De Franse wintersport lijkt over zijn hoogtepunt heen en verliest terrein aan Oostenrijk. Die conclusie trok Oad-topman Geert Willem Boven tijdens de jaarlijkse persconferentie van de Oad Groep. Boven baseerde zich daarbij op de boekingscijfers van zowel Oad Reizen als op het totale aantal door Nederlandse reisbureaus gemaakte sneeuwboekingen die continu door het NIPO worden verzameld. De terugloop van het aantal Frankrijk-boekingen bij de reisbureaus bedraagt ruim 12% ten opzichte van vorig jaar.

Oostenrijk vertoont een lichte groei (0,6%), maar die groei is onvoldoende om de terugloop van Frankrijk te compenseren. De totale wintersportmarkt loopt daardoor bijna 6% achter.

Oad Reizen noteert daarentegen een opmerkelijke groei van ruim 5% in het totale aantal sneeuwboekingen. Ook bij Oad loopt Frankrijk sterk terug, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de forse groei van bijna 12% in het aantal Oostenrijk-boekingen.

Intensieve samenwerking met Oostenrijk werpt vruchten af Volgens Business Unit Manager Theo Venix is de groei van Oostenrijk mede te danken aan de actieve marktbenadering. "Wij zijn samen met het Oostenrijks verkeersbureau een intensieve televisiecampagne gestart, die kennelijk z'n vruchten afwerpt", aldus Venix. Overigens is deze vorm van samenwerking geen eendagsactie. "Oostenrijk en Oad werken al enkele jaren zeer succesvol samen. Oostenrijk is voor iets meer dan 50% marktleider op de Nederlandse wintersportmarkt, maar bijna driekwart van de Oad-sneeuwboekingen gaan naar Oostenrijk Dat heeft er in geresulteerd dat het marktaandeel van Oad in vier jaar tijd bijna verdubbeld is. Bijna 1 op de 9 Oostenrijk-gangers boekt nu z'n wintersportvakantie bij Oad".

Promotietournee
Om de samenwerking met Oostenrijk nog eens extra te bekrachtigen maakt het management van Oad Reizen van 8 tot en met 11 december een promotietournee door Oostenrijk. In Zell am See en Fügen worden ontvangsten georganiseerd voor de landelijke, regionale en lokale Oostenrijkse autoriteiten en hoteliers.