Gemeente Rijswijk

verkiezing gouden vrijwilliger van 2002

NATIONALE DAG VAN DE VRIJWILLIGER

"Gemeente zet vrijwilligers in het zonnetje"

Evenals voorgaande jaren geldt 7 december als de Nationale Dag van de Vrijwilliger. Rijswijk kent als vanouds een grote groep vrijwilligers. Het betreft hier vrijwilligers die actief zijn in allerlei sectoren.

Er zijn diverse organisaties en instellingen die dankzij de inzet van vrijwilligers goed functioneren. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers die zich, buiten een georganiseerd verband om, onzichtbaar en onbaatzuchtig inzetten voor de medemens.

De Gemeente Rijswijk wil deze vrijwilligers in het zonnetje zetten.

Dus kent u iemand die

Al jaren boodschappen doet voor uw buurvrouw? Jongerenactiviteiten begeleidt in een buurthuis? Belangeloos meehelpt in een verpleeghuis? Trainingen verzorgt bij een sportvereniging? Of ander goed werk doet op vrijwillige basis.

Meldt u hem of haar aan voor het bijwonen van een gezellige bijeenkomst in de Rijswijkse Schouwburg, dit jaar op vrijdag 6 december 2002 van 19.00 uur tot 22.30 uur.

De bijeenkomst wordt gestart met een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarna staan op het programma een voorstelling van het Rijswijks Jeugdtheater en een muzikale afsluiting van The Bill Bakers Big Band.

De Gouden Vrijwilliger van 2002

Speciale aandacht is er voor de verkiezing van de 'Gouden Vrijwilliger van 2002'.Uit alle aangemelde vrijwilligers wordt de 'Gouden Vrijwilliger van het jaar 2002' gekozen. Weet u iemand die het bij uitstek verdient om met deze eretitel te worden onderscheiden? Meldt u hem of haar dan vóór maandag 4 november 2002 aan op het bij de gemeente aan te vragen aanmeldingsformulier. Een onafhankelijke jury maakt de uiteindelijke winnaar of winnares tijdens de bijeenkomst bekend. 'De Gouden Vrijwilliger van 2002' ontvangt een oorkonde en een wisseltrofee. Bovendien wordt aan hem of haar gevraagd zitting te nemen in de jury die volgend jaar de 'Gouden Vrijwilliger van 2003' zal gaan kiezen.

Stimuleringsprijs Jonge Vrijwilliger 2002

Daarnaast wil de gemeente dit jaar extra aandacht vragen voor de jonge vrijwilliger in de leeftijdscategorie tot 23 jaar. Voor deze categorie wordt een speciale stimuleringsprijs ter beschikking gesteld. Dus kent u iemand tot 23 jaar die vrijwilligerswerk verricht en in aanmerking zou komen voor deze stimuleringsprijs, meldt u hem of haar dan aan.

Aanmeldingen

U kunt het aanmeldingsformulier aanvragen bij de afdeling Welzijn, Sport, Cultuur en Educatie van de gemeente op werkdagen tussen 09.00 - 16.00 uur, tel : 3959 269 of 3959 230.

Alleen aanmeldingsformulieren die vóór maandag 4 november worden ingediend, kunnen verwerkt worden. Alle aangemelde vrijwilligers worden op persoonlijke naam uitgenodigd voor deze gezellige bijeenkomst.