Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

07/12/02 Mr. Pieter van Vollenhoven opent nieuw gemeentehuis Rhenen

Mr. Pieter van Vollenhoven opent zaterdagochtend 7 december 2002 het nieuwe gemeentehuis van Rhenen. Het gebouw heeft 120 werkplekken en vijf werkplekken in de politiepost die eraan is gekoppeld. Het gemeentehuis is gebouwd op de groene long van Rhenen, een terrein dat tot enkele jaren geleden een open grasveld en speelterrein was en daarvoor fungeerde als locatie voor een openbare kruidentuin en een lagere school.

De nieuwbouw was nodig omdat het oude gemeentehuis aan de Herenstraat te klein en slecht onderhouden was en niet meer voldeed aan de arbo-eisen. Bijkomend voordeel van nieuwbouw was ook dat commissie- en raadsvergaderingen in het nieuwe gemeentehuis gehouden konden worden en niet meer op een separate locatie. Het nieuwe gebouw heeft een open en ruim karakter gekregen, met veel natuurlijke lichtinval. Er is gestreefd naar een gebouw met een naar buiten gerichte, uitnodigende, laagdrempelige uitstraling.

Na de officiële opening door mr. Pieter van Vollenhoven houdt de gemeente, samen met de politie, de gehele dag Open Huis in het nieuwe gebouw.