Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 7-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanrijdingen met gewonden
ESPEL Een 30-jarige automobilist uit Espel moest vrijdagmorgen op de Espelerweg remmen voor een tractor. Een voor hem rijdende 21-jarige plaatsgenoot bemerkte dit vermoedelijk niet, reed met zijn auto tegen de achterkant van de voor hem rijdende auto en belandde daarna in de bermsloot. De 21-jarige man uit Espel is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Lelystad. De andere automobilist liep geen letsel op.

KRAGGENBURG Op de Kadoelerweg wilde vrijdagmiddag een automobilist linksafslaan. Een achter hem rijdende auto, bestuurd door een 26-jarige inwoner van Hasselt, zag dit te laat en reed achterop de afslaande auto. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord. De man had zijn autogordel niet om.

Bromfietscontrole
ALMERE Bij een bromfietscontrole in Almere Stad heeft de politie vrijdag veertig brom- en snorfietsers gecontroleerd. Acht van hen voldeden niet aan alle wettelijke eisen en kregen een proces-verbaal.

Hennepplantage opgeruimd
LELYSTAD Bij onderzoek in een woning aan de Schoener trof de politie vrijdagavond op de zolder een wietplantage aan met 376 planten. De kwekerij is gedemonteerd en vernietigd. Een 29-jarige inwoner van Lelystad is als verdachte aangehouden. De stroomvoorziening was buiten de meter om aangelegd.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 42-jarige automobilist uit Almere reed vrijdagnacht slingerend over de Hospitaalweg. De politie liet de man blazen. Hij kwam op 705 ug/l (1,60 promille). De verdachte was in het begin van dit jaar ook al voor hetzelfde misdrijf aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

ALMERE Terwijl een surveillance van de politie vrijdagnacht op de kruising van de Polderdreef met de Grote Vaart stond te wachten tot het licht op groen zou springen, zagen de agenten dat een andere automobilist kennelijk niet langer wilde wachten en optrok terwijl het verkeerslicht nog op rood stond. De man werd aangehouden en bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies 315 ug/l (0,71 promille). De man kon na afhandeling het bureau verlaten met een bon van 86 euro voor het negeren van rood licht, een bon van 190 euro voor rijden onder invloed, en een rijverbod voor twee uren.

Aanrijding onder invloed
URK Op de kruising van de Urkerweg met het Toppad zijn vrijdagnacht een 19-jarige bromfietser en zijn 20-jarige passagier, beiden wonende in Urk, gewond geraakt. De bromfietser reed op het fietspad langs de Urkerweg en reed tegen een kruisende personenauto aan. Volgens de tegenpartij, een 18-jarige automobilist uit Urk, reed de bromfietser zonder licht en reed hij door het rode verkeerslicht. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De bromfietser erkende dat hij alcohol had gebruikt. Wegens zijn verwondingen was hij niet in staat om een blaastest af te leggen. In het ziekenhuis is hem een bloedproef afgenomen.

Isolatiedief op heterdaad betrapt
ZEEWOLDE Een surveillance van de politie zag vrijdagnacht op het bouwterrein van het Horsterveld een auto rijden, waarvan de achterklep een stukje open stond. Nader onderzoek leerde dat er een pak isolatiemateriaal achterin de auto lag. De 43-jarige bestuurder uit Zeewolde erkende dat hij het materiaal had ontvreemd vanaf het bouwterrein aan de Gelderseweg. De bestuurder en zijn 41-jarige echtgenote zijn beiden als verdachte aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Mishandeling
DRONTEN Een 19-jarige inwoner van Dronten kreeg vrijdagnacht op Het Kamp een klap in het gezicht met een stel handboeien, met als gevolg duidelijk zichtbaar letsel aan het gezicht. Hij wees een 21-jarige inwoner van Capelle a/d IJssel als verdachte aan. Deze werd direct aangehouden. Twee omstanders deden tegen de verdachte aangifte wegens mondelinge bedreiging met moord en doodslag. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De man gedroeg zich recalcitrant en riep discriminerende leuzen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

EO