Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-12-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 14.00 uur) Zaterdag 7 december 2002

Vaals, winkeldief.

Vrijdagmiddag 6 december 2002 is tegen een 17 jarige jongen uit Vaals proces-verbaal opgemaakt na het plegen van een winkeldiefstal. De jongen ontvreemdde in een supermarkt aan de Maastrichterlaan te Vaals twee pakjes sigaretten met een waarde van 6.50 euro die hij niet betaalde aan de kassa. Toen hij de supermarkt wilde verlaten werd hij door personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor werd hij onder ouderlijk gezag geplaatst.

Kerkrade, winkeldief.
Een 45 jarige inwoner van Landgraaf is vrijdagmiddag 6 december 2002 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal in een bouwmarkt aan de Roda JC Ring te Kerkrade. De man ontvreemdde in het bedrijf goederen met een winkelwaarde van bijna 22 euro. Zonder iets te betalen wilde hij naar buiten lopen, maar werd aan de uitgang door het personeel aangesproken over de gepleegde diefstal. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij heeft een dagvaarding gekregen om zich in april 2003 bij de Officier van Justitie te verantwoorden. De gestolen spullen zijn teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Langraaf, aangehouden wegens belediging.
Een 35 jarige inwoner van Heerlen is vrijdagmiddag 6 december 2002 door de politie aangehouden nadat hij een politieagent beledigde. De automobilist werd op de Heerlenseweg te Landgraaf omstreeks 14.30 uur door een politiepatrouille bekeurd na het plegen van een snelheidsovertreding. Tijdens het bekeuringsgesprek beledigde hij een van de politieagenten waarop hij aangehouden werd. Aan het politiebureau werd tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 220 euro die meteen werd betaald. Daarna kon hij huiswaarts.

Landgraaf, vals geld.
Een bankinstelling te Landgraaf heeft vrijdag 6 december 2002 bij het controleren van een eerder gedane storting 11 valse briefjes van 50 euro aangetroffen. De valse bankbiljetten werden eerder deze week betaald aan een bedrijf te Landgraaf die de bankbiljetten in ontvangst nam als zijnde echt. Deze werden samen met ander geld gestort bij de bankinstelling. Deze stelde bij het controleren van de storting vast dat 11 bankbiljetten van 50 euro vals waren. Wie de briefjes uitgegeven heeft is niet bekend geworden. De politie die de bankbiljetten in beslag genomen heeft stelt een onderzoek in.